Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 martie - Ziua Poliției Române. Sunt aniversați 200 de ani de atestare documentară. Ce activități sunt organizate la Constanța

ro

25 Mar, 2022 08:41 1475 Marime text
Ziua Poliției Române. Foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița NăsăudÎn fiecare an, odată cu sărbătoarea prilejuită de Buna Vestire, polițiștii români își celebrează ziua. Anul acesta, Poliția Română aniversează 200 de ani de atestare documentară.
 
A devenit deja o tradiţie ca, în contextul acestei aniversări, polițiștii să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.
 
Dacă în ultimii doi ani din cauz apandemiei aceste activități au fost realizate fie în cadru foarte restrâns, fie deloc, anul acesta polițiștii au decis să sărbătorească alături de cetățeni.

Astfel, IPJ Constanța anunță că astăzi, 25 martie a.c., începând cu ora 13.00,va avea loc în Portul Tomis o activitate festivă cu ocazia zilei Poliției Române, dedicată, în principal, copiilor. 

„Cei mici vor avea posibilitatea de a vorbi cu polițiștii, de a vedea autospecialele instituției noastre și de a participa la activități interactive“ - anunță polițiștii IPJ Constanța. 


Amintim că prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.
 
Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.
 
În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii