Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:23 23 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 decembrie - Ziua luptătorului antiterorist

ro

24 Dec, 2020 09:49 1845 Marime text

 
Azi, 24 decembrie este marcată Ziua luptătorului antiterorist!
 
Pentru Serviciul Român de Informații este o tradiție de onoare să aniverseze, la 24 decembrie, Ziua Luptătorului Antiterorist, simbol al unei profesii pentru care asumarea riscului poate echivala cu sacrificiul suprem.
 
An de an, cu acest prilej este omagiat profesionalismul veteranilor unității de luptă antiteroristă, care reprezintă garantul – pentru prezent și viitor – al perpetuării sentimentului datoriei împlinite, devotamentului necondiționat, spiritului de sacrificiu, loialității și solidarității, la cote de performanță specifice unui corp de elită.
 
Totodată, Ziua Luptătorului Antiterorist păstrează vie, peste generații, memoria acelor deschizători de drumuri care s-au jertfit pentru liniștea și siguranța celorlalți
 
Înființarea, la 15 decembrie 1977, a Unității Speciale de Luptă Antiteroristă – predecesoarea Brigăzii Antiteroriste și a actualei structuri antiteroriste a Serviciului Român de Informații – s-a produs ca urmare a evidențierii, la vremea respectivă, a unor focare de amenințări teroriste care vizau, direct sau indirect, România.
 
În decursul activității sale, Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă s-a confruntat cu numeroase încercări de pătrundere în spațiul național a unor membri sau simpatizanți ai diferitelor mișcări teroriste. Lucrurile nu s-au oprit însă la desfășurarea de acte premergătoare organizării de acțiuni violente; s-a încercat organizarea de atentate teroriste chiar pe teritoriul României, țintele vizate fiind, în general, reprezentanți oficiali ai diferitelor state la București.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii