Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 27 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

23 iulie Astăzi marcăm Ziua internațională a înghețatei cu vanilie

ro

23 Jul, 2021 07:28 1262 Marime text
  • La data de 23 iulie sărbătorim Ziua înghețatei de vanilie.
Vanilia este al doilea cel mai scump condiment din lume, după șofran.

Înghețata este un desert rece creat din produse lactate, cum ar fi laptele și smântâna, combinate cu asezonare și îndulcitori precum zahărul. Această mixtură este creată încet la rece pentru a preveni formarea cristalelor de gheață, acest lucru rezultând o înghețată neted structurată.

Aceste ingrediente alături de aerul întrodus în timpul procesului de amestecare (tehnic numită trecerea peste nivel) creează înghețata. În general, înghețatele mai ieftine conțin ingrediente mai slabe (de exemplu vanilia naturală este înlocuită cu cea artificială), și mai mult aer este introdus, câteodată chiar și 50% din volumul final. Înghețatele produse artizanal, de obicei conțin foarte puțin aer, însă este necesar puțin pentru a produce țesutul cremos caracteristic al produsului.

De asemenea, termenul de „înghețată” este câteodată folosit pentru sensul de deserturi și snacks-uri în general, iar în unele țări este legal rezervat pentru deserturi înghețate și snacks-uri create cu un procent înalt de lapte gras. Crema înghețată, iaurtul înghețat, sobre și gelato, și alte produse similare sunt de obicei informatoare sub numele de „înghețată”, însă guvernele în general potrivesc termeni de folosință comercială bazată pe cantități și ingrediente, potrivit wikipedia.org.

Ti-a placut articolul?

Comentarii