Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

21 noiembrie - Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie

ro

21 Nov, 2021 10:41 827 Marime text
  • Ca în fiecare an, obiectivele sunt de a oferi victimelor traficului rutier şi familiilor acestora o platformă pentru a aminti de toţi oamenii ucişi sau răniţi grav în accidente rutiere. 
Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor de Circulaţie este marcată anual, începând cu anul 2005, în a treia duminică a lunii noiembrie.

„Anul acesta marchează începutul noului Deceniu de Acţiune pentru Siguranţa Rutieră 2021-2030, pe parcursul căruia Ziua Mondială va juca un rol foarte important, prin evidenţierea motivelor tuturor acţiunilor necesare în acest Deceniu care urmează.

Ca în fiecare an, obiectivele sunt de a oferi victimelor traficului rutier şi familiilor acestora o platformă pentru a aminti de toţi oamenii ucişi sau răniţi grav în accidente rutiere. 

De asemenea, se dorește a fi recunoscută munca esenţială a serviciilor de urgenţă; a atrage atenţia asupra răspunsului legal, în general, banal, la decesele şi rănirile din culpă pe şosele; a pleda pentru un sprijin mai susţinut pentru victimele traficului rutier şi familiile acestora; a promova acţiuni bazate pe dovezi pentru a preveni şi, în cele din urmă, a stopa alte decese şi răniri din traficul rutier.

Anul acesta, este pusă în centrul atenţiei reducerea vitezei de trafic.

Vitezele mici au potenţialul de a preveni multe decese şi răniri grave, în special cele ale pietonilor şi ale tuturor celorlalţi participanţi vulnerabili din trafic - copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi", potrivi worlddayofremembrance.org.


Tema acestei zile pentru 2021, este „ACT for LOW SPEEDS/ ACT for LOW SPEED STREETS", iar sloganul este „REMEMBER. SUPPORT. ACT" („AMINTEȘTE-ȚI. SPRIJINĂ. ACȚIONEAZĂ”). 

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii