Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:12 12 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

18 aprilie 1975 S-a născut actorul constănţean Elias Ferkin

ro

18 Apr, 2021 15:08 948 Marime text
  • Elias Ferkin a jucat în numeroase spectacole, pe cele mai mari scene teatrale din România, colaborând, totodată, cu actori şi regizori pentru diferite filme, seriale şi spoturi publicitare.
Elias Ferkin Musuret s-a născut la Constanţa pe 18 aprilie, în anul 1975, şi a reuşit, prin toată activitatea sa de până acum, să pună pe un loc important, pe harta culturală a lumii, oraşul de la malul mării. Născut în zodia Berbec, prin voinţa şi independenţa specifice semnului zodiacal, a reuşit să exceleze în profesia pe care a urmat-o toată viaţa, actoria.

În anul 2000, a participat la atelierul de improvizaţie teatrală coordonat de Scott Johnston, în 2002, la atelierul de teatru-dans al companiei israeliene „Kombina Dance“ şi la cel de teatru fizic, coordonat de Rebecca Schoon, iar în 2003 a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică „I.L. Caragiale“.

Elias Ferkin a jucat în numeroase spectacole, pe cele mai mari scene teatrale din România, colaborând, totodată, cu actori şi regizori pentru diferite filme, seriale şi spoturi publicitare. Printre cele mai cunoscute producţii româneşti în care a apărut actorul constănţean se numără „Milionari de weekend“, film realizat în 2004, în regia lui Cătălin Saizescu, „Second Hand“, din 2005, regizat de Dan Piţa, şi lista continuă cu multe alte roluri.

Sursa video: Youtube/  Străjerii_Filmul
Sursa foto: Facebook/ Elias Ferkin(Elias Ferkin)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii