Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 septembrie - Ziua Europeană de Prim Ajutor

ro

16 Sep, 2021 09:52 1018 Marime text
  • La 16 septembrie este marcată Ziua mondială a primului ajutor, iniţiată de Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR).
Peste 100 de societăţi naţionale de Cruce Roşie/Semilună Roşie organizează anual evenimente, competiţii şi ceremonii pentru a conştientiza importanţa acordării primului ajutor.

IFRC consideră că primul ajutor trebuie să fie accesibil tuturor, inclusiv celor mai vulnerabili, şi ar trebui să fie, de asemenea, o parte integrantă a unei abordări mai largi pentru dezvoltare.

Primul ajutor este un gest de umanitate, care face diferenţa între moarte şi viaţă, dar şi între indiferenţă şi solidaritate, între apatie şi acţiune.

De asemenea, educarea copiilor in domeniul primului ajutor este esentiala pentru pregatirea unei generatii viitoare mai informata si mai activa atat pentru propria protectie cat si pentru protectia oamenilor din jurul lor, scrie www.crucearosie.ro. 

Scopul acestui demers este ca toti copiii sa poata evita pericolele in viata de zi cu zi si sa stie cum sa actioneze intr-o urgenta.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii