Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:03 22 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

16 ianuarie 1951- actorul Radu Gheorghe împlinește 70 de ani

ro

16 Jan, 2021 11:30 1151 Marime text
  •  Radu Gheorghe împlinește 70 de ani.
Radu Gheorghe (n. 16 ianuarie 1951, Tulcea) este un actor român de teatru și film, ale cărui modalități de exprimare artistică cuprind actoria, pantomima, interpretarea muzicală vocală și instrumentală (vioară, chitară și flaut).

A absolvit IATC în 1975, la clasa prof. Sanda Manu, fiind coleg de grupă cu Vlad Rădescu și de generație cu Horațiu Mălăele, Dan Condurache, Maria Ploae.

A interpretat numeroase roluri în teatru, film, teatrul de televiziune și teatrul radiofonic.

Maestru al improvizației, este unul din promotorii genului Stand-Up Comedy în România.

În stagiunea 2011-2012 joacă pe scena Teatrului Mic din București în Interpretul și Profesiunea Doamnei Warren.
 
Discografie
 
    Broasca țestoasă, Versuri- Christian Morgenstern
 
Muzică-Radu Gheorghe la Cenaclul Flacăra
 

    De-ar fi lumea, muzica Adrian Enescu
    Ai ,hai ,muzică Adrian Enescu
    Cântec în limba sparga
 
Filmografie
  • Decolarea (1971)
  •  Iarba verde de acasă (1977)
  •  E atât de aproape fericirea (1977)
  • Totul pentru fotbal (1978)
  • Mireasa din tren (1980)
  • Am o idee (1981)
  • Ana și hoțul (1981)
  • Grăbește-te încet (1982)
  • Semnul șarpelui (1982)
  •  Un echipaj pentru Singapore (1982)
  • Căruța cu mere (1983)
  • De dragul tău, Anca! (1983)
  • Rămășagul (1985)
  • Căsătorie cu repetiție (1985)
  • Promisiuni (1985)
  •  Harababura (1990)
  • Lotus (2004)
  • Adevărul gol, golutz! (2015)
  • E bine și la 60! (2015)
  • Fața nevăzută a... Lunii (2015)
  •  Femeia, eterna poveste (2015)
  • Vine, vine primăvara! (2015)
  • Interpretul (2016)
  • Tata este gras... și alte povestiri (2016) 
Sursă foto: Wikipedia.org

Ti-a placut articolul?

Comentarii