Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători vor circula vara aceasta pe relația București-Constanța

ro

27 May, 2021 10:14 2005 Marime text
  • În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”).
  • La acestea se vor se adauga încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă a anunțat astăzi, printr-o postare pe Facebook că în această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”). La acestea se vor se adauga încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.

Ministrul a ales să verifice astăzi cum se desfășoară lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă și a pornit către destinație cu trenul.

„Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581.
În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic.
Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche.
Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă ACUM o alternativă decentă, rapidă și ecologică.
Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!“ - este mesajul transmis de Cătălin Drulă pe Facebook. 

Sursa foto: Facebook/Catalin Drula
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii