Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 septembrie - Ziua mondială pentru prevenirea suicidului

ro

10 Sep, 2021 08:49 1330 Marime text
  • Ziua mondială pentru prevenirea suicidului, marcată în fiecare an, la data de 10 septembrie.
  • Această zi este dedicată prevenirii suicidului şi a comportamentului suicidar.

Tema din 2021 a Zilei mondiale pentru prevenirea suicidului - „Crearea speranţei prin acţiune" - este un prilej de rememorare a faptului că există o alternativă la sinucidere şi îşi propune să inspire încredere tuturor. Este, totodată, un prilej de rememorare a faptului că acţiunile noastre, oricât de mari sau de mici ar fi, pot oferi speranţă celor care se luptă cu această problemă, scrie agerpres.ro.

Prevenirea sinuciderii este adesea posibilă şi putem avea un rol cheie în acest sens. Prin acţiune putem face diferenţa pentru persoane aflate în cele mai întunecate momente ale vieţii lor - fie ca membru al societăţii, ca şi copil, părinte, prieten, coleg sau vecin. Cu toţii putem juca un rol în sprijinirea celor care se confruntă cu o criză suicidară sau a celor îndoliaţi de o sinucidere, se menţionează pe site-ul https://www.iasp.info/.

Unul din 100 de decese la nivel mondial este rezultatul sinuciderii

Este o problemă care poate să ne afecteze pe fiecare dintre noi. Fiecare sinucidere este devastatoare şi are un impact profund asupra celor din jur. Cu toate acestea, prin creşterea gradului de conştientizare, reducerea stigmatizării în jurul sinuciderii şi prin încurajarea acţiunilor de informare, putem reduce cazurile de sinucidere în întreaga lume.

Iniţiată în anul 2003, de către Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Ziua mondială pentru prevenirea suicidului este marcată printr-o serie de evenimente, conferinţe, campanii şi activităţi publice, menite să atragă atenţia asupra suicidului, una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate prematură. Pentru organizarea acestora, Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului necesită sprijinul instituţiilor de stat, al agenţiilor guvernamentale, al organizaţiilor non-guvernamentale, al asociaţiilor naţionale şi internaţionale, al comunităţilor locale, al cercetătorilor, al medicilor şi al voluntarilor.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii