Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 lucruri de știut despre pariuri sportive

ro

13 Dec, 2022 12:38 1432 Marime text

 
  • Pariurile sportive sunt tot mai răspândite ca și hobby, mai ales că acum oricine se poate distra online, cu condițiile să fi împlinit 18 ani și să își deschidă cont la una dintre agențiile licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, așa cum este Unibet pariuri.
  • Peste 90% din jucătorii la pariuri din țara noastră mizează pe fotbal. Orice microbist poate fi un parior iscusit, dacă este capabil să armonizeze cunoștințele despre sport cu un plan de joc care are ca și coordonate plasarea biletelor single și un management inteligent al banilor.
  • Iată 10 lucruri de știut despre pariuri de către cei care se gândesc să încerce să-și îmbunătățească abilitățile de parior.

Pariurile online sunt mai avantajoase

Provocarea principală este obținerea unui câștig care să depășească banii investiți. Au șanse mai mari să realizeze acest obiectiv pariorii care joacă pe internet, în primul rând datorită faptului că în online nu se plătește taxă din miza fiecărui bilet. Această taxă este de 5% și reprezintă un adevărat handicap pentru cei care pariază offline, întrucât cota biletului se înmulțește doar cu 95% din banii dați la ghișeu.
 

Rezultatele trebuie evaluate pe termen lung

Un parior „adevărat” nu se așteaptă să obțină rezultatele dorite în câteva zile. De obicei, jucătorii care tratează cu seriozitate această activitate trag linie după câteva luni sau chiar după un sezon întreg, timp în care au și serii bune, și serii care îi trag în jos, dar nu renunță niciodată la planul de joc care presupune o anumită modalitate de a stabili miza biletelor.

Nu există pariuri sigure sută la sută

Microbiștii sunt deseori tentați să spună că un anumit meci „nu are cum să nu iasă”. În realitate, nu există meciuri sigure sută la sută. În presă au apărut povești chiar și despre blaturi care nu au ieșit. O cotă de 1.15 acordată pentru victoria unei echipe trebuie interpretată astfel: ar fi normal ca echipa să câștige, dar nu poate nimeni să bage mâna în foc că se va întâmpla așa. Nu se pun toți banii pe un bilet cu acea selecție.

Este indicată specializarea pe maxim trei competiții

Pentru a avea succes, pariorii trebuie să știe foarte bine echipele pe care își riscă banii. Profesioniștii se specializează pe maxim trei competiții, pentru a avea posibilitatea să urmărească toate meciurile și să parcurgă toate știrile la zi, astfel încât să analizeze evenimentele în deplină cunoștință de cauză. Au mai multe șanse de a găsi selecții câștigătoare cei care țin cont de toate elementele ce pot influența desfășurarea jocului.
 

Ligile de nișă pot fi speculate

Cei mai mulți pariori mizează în special pe SuperLiga României, pe cele cinci ligi majore (Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) și pe cupele europene. Este normal, din moment ce pentru aceste competiții există cele mai multe informații. Pe de altă parte, cotele favoritelor din competițiile care nu sunt atât de populare scad mai lent sau deloc.

Gazdele obțin mai multe victorii

Potrivit statisticilor, echipele gazdă obțin mai multe victorii decât cele oaspete în timpul unui sezon. Totuși, echipa care joacă acasă nu câștigă tot timpul, așadar nu ar trebui să se mizeze pe ea doar din considerentul că evoluează în fața propriilor suporteri. Este bine să se studieze rezultatele anterioare, ca și stilul de joc al fiecărei echipe.

Trebuie pariat cu mintea, nu cu sufletul

Microbiștii tind să fie subiectivi atunci când vorbesc despre rezultatul cu care se va încheia un meci. Echipa favorită primește de multe ori mai mult credit decât ar fi cazul. Pariorii nu își mai permit să gândească cu sufletul, trebuind să fie obiectivi atunci când judecă un meci. Dacă nu sunt capabili să facă abstracție de faptul că țin cu cineva, e mai bine să nu parieze pe evenimentele în care este implicată echipa iubită.
 

Adrenalina poate lua locul plăcerii

Pariurile sportive sunt ok doar dacă sunt practicate doar numai pentru distracție. În multe cazuri, adrenalina eclipsează plăcerea, iar pariorii mai mult se stresează atunci când urmăresc un meci, în loc să se bucure de fotbal. Se merge până într-acolo încât pariurile nu sunt recomandate celor care suferă cu tensiunea.

Pariurile live pot avea efect de bumerang

Apropo de tensiune, cele mai mari emoții sunt experimentate la pariurile live. Biletele plasate pe evenimente aflate în desfășurare pot aduce mai multe câștiguri din același eveniment, pe cote mai mari decât cele premeci. Sunt multe avantaje, dar există și un dezavantaj major: emoțiile în exces îi poate împiedica pe jucători să gândească limpede, având un efect de bumerang.

Se plătește impozit pentru veniturile înregistrate

Veniturile obținute din jocurile de noroc, deci și din pariuri sportive, sunt impozitate cu 3% dacă nu depășesc valoarea de 10.000 de lei. Pariorii online plătesc impozit doar atunci când retrag bani (suma este reținută de operator și virată la bugetul statului), iar cei care joacă la agențiile stradale sunt impozitați pentru fiecare câștig.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii