Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

10 Iunie - Ziua Paraşutiştilor Militari. Ce calități trebuie să aibă un marinar ca să fie parașutist

ro

10 Jun, 2022 08:55 1342 Marime text
Parașutist. Foto: Facebook/Forțele Navale RomâneÎn fiecare an, la data de 10 iunie este sărbătorită Ziua Paraşutiştilor Militari, în baza Ordinului D.M. 93/1941, conform căruia a luat ființă Compania de Misiuni Speciale, prima subunitate de paraşutişti.

În cadrul Forţelor Navale, paraşutiştii militari fac parte din scafandrii din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă „Comandor Constantin Scarlat”.

Potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române, pentru a putea face parte din această armă de elită, un marinar trebuie să aibă calităţi deosebite şi să urmeze apoi programe de pregătire specifică individuală şi colectivă.

„Programul de pregătire colectivă al acestor luptători conţine activităţi teoretice şi practice care vor permite executarea de acţiuni în cele trei medii: uscat, aer şi apă (scufundări, paraşutări, salturi din elicopter şi din vedete rapide, trageri speciale, proceduri specifice cu explozivi reali, tabere de pregătire, marşuri, supravieţuiri) organizate în cadru tactic, pentru marcarea inamicului.

Cursurile de forţe pentru operaţii speciale, supravieţuire în condiţii limită, de paraşutism şi alpinism întregesc profilul de luptător al scafandrului de luptă.

Pătrunderea scafandrilor de luptă la obiective se realizează în moduri diferite, după complexitatea şi dificultatea misiunilor pe care trebuie să le îndeplinească, infiltrarea lor fiind făcută de pe uscat, de pe apă, pe sub apă sau prin salturile din elicopter.

La mulţi ani paraşutiştilor militari şi misiuni reuşite!“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii