Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1 octombrie. Ziua Internațională a Muzicii

ro

01 Oct, 2021 11:47 1099 Marime text
  • Ziua Internațională a Muzicii este sărbătorită anual la 1 octombrie.
Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day) celebrată, în fiecare an, la 1 octombrie, evidenţiază rolul important pe care îl are muzica în viaţa de zi cu zi a oamenilor de pe întreaga planetă, scrie Agerpres. 

„Muzica este limbajul universal al omenirii", spunea poetul american. Henry Longfellow (1807-1882), potrivit site-ului www.pearsoncanadaschool.com.

Muzica este multifaţetată, având o mulţime de genuri diferite, cu numeroşi fani şi adepţi. Clasică, country, blues, jazz, rock, pop, chanson sunt doar câteva genuri muzicale dintre care putem alege. Unii folosesc muzica drept modalitate de exprimare, alţii pentru comunicare sau pentru relaxare.

Fiecare naţiune are propria muzică şi cântece unice, artişti şi muzicieni originali. Sărbătoarea Zilei internaţionale a muzicii îi uneşte pe toţi oamenii de pretutindeni.

Este o zi în care ne putem reafirma respectul faţă de cultura muzicală a altor popoare şi putem lua atitudine pentru promovarea diseminării muzicii în lume, conform site-ului www.rusevents.info/holiday/international-music-day.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii