Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul „G. Calinescu" implineste 20 de ani

ro

23 Apr, 2010 04:09 5431 Marime text
cap_10.jpgAstăzi vor avea loc manifestările dedicate Zilei Liceului Teoretic „George Călinescu" din Constanţa. Anul acesta, liceul împlineşte 20 de ani de existenţă în peisajul şcolar constănţean.

De ziua Sfântului Gheorghe vor avea loc diverse activităţi, în care vor fi implicaţi profesorii şi elevii liceului, dar şi invitaţi din alte şcoli din judeţul Constanţa.

Potrivit organizatorilor, programul manifestărilor va cuprinde sesiuni de comunicări ştiinţifice şi referate, o lansare de carte, expoziţii de desene, de fotografii şi de postere, concursuri de cultură generală, de desen, de matematică şi de creaţie literară, concursul judeţean de limba franceză „le Petit Renard", vizionari de filme, prezentări de proiecte, dezbateri, reprezentaţii de teatru în limba engleză, workshop-uri de educaţie ecologică, o acţiune de împădurire în zona Capidava, meciuri de fotbal şi de baschet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabriel nicolae teodorescu 25 Apr, 2010 07:34 Disfuncționalități perpetuate prin noua Lege a Educației Naționale În cazul învățământului preuniversitar, raportul dintre cele două părți ale Curriculum-ului Național(curriculum nucleu, corespunzător trunchiului comun din planul de învățământ și curriculum la decizia școlii) a fost mereu modificat de schimbările aduse planurilor de învățământ în ultima perioadă. Legea educației perpetuează o serie de disfuncționalități legislative referitoare la rolul și responsabilitățile celor care elaborează și a celor care vor aproba acest curriculum la decizia școlii. În cele mai multe cazuri până acum rolul elevilor, părinților și al agenților economici, ai comunității locale a fost pur formal.(în noua lege se dorește totul și în timp scurt,..., imposibil după părerea mea). Astfel s-au ales deseori formele atractive și la modă și de cele mai multe ori s-a ținut cont doar de deficitul unor catedre referitor la norma didactică făță de personalul didactic existent. Deși există o agenție specializată care are responsabilitatea elaborării și revizuirii politicilor curriculare, ea are de fapt doar rol în atribuirea și avizarea documentelor propuse de Comisiile Naționale constituite la nivelul ministerului( funcționăm după vechea lege a educației). Deci, ministerul are în continuare dublu rol: de a constitui comisiile de elaborare a curriculum-ului și de a aproba produsul acestor comisii(vezi: Managementul curriculum-ului în Ro.). vezi: Apel național pt rescrierea Legii Educației Naționale în regim de urgență. http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=126751 -------------------- ...amendarea ipocriziei si demascarea autocratiei, intr-o societate in care reflexele superficialitatii, si ridicolul modifica deja structura firii umane... vezi și:http://gabrielnicolaeteodorescu.wordpress.com http://www.petitieonline.ro/petitie/apel_n...-p25985058.html http://www.petitieonline.ro/petitie/protes...-p02225042.html