Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie la ieşirea din Constanţa Povestea tinerei ucise de un teribilist pe trecerea de pietoni de la Real (Galerie foto)

ro

25 Sep, 2012 01:00 7117 Marime text

decedata1.jpgAura Călugăru avea un băiat şi de câţiva ani locuia împreună cu familia sa în casuţa din Cumpăna. În seara tragediei, ea se întorcea de la serviciu

Jale mare la marginea localităţii Cumpăna: ieri după-amiază a fost adus acasă trupul neînsufleţit al Aurei Călugăru, tânăra de 35 de ani care a fost accidentată grav pe trecerea de pietoni de la Real pe data de 19 septembrie.

Victima a decedat duminică la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, acolo unde a fost transferată în stare gravă la câteva zile de la producerea accidentului. Deşi medicii din Constanţa au spus familiei că nu sunt şanse, toţi au sperat la un miracol. „Nu trece de week-end!", au dat verdictul specialiştii din Bucureşti. Din păcate, au avut dreptate. Femeia a pierdut lupta cu viaţa duminică seara.

„Când vine mama acasă, că mi-e dor de ea?"

decedata2.jpgVecinii şi rudele au pus doliu pe casă, au măturat curtea şi au amenajat scaune pentru toţi cei care vor veni să-şi ia rămas-bun de la femeie.

Doliu şi la casa în care s-a născut din cartierul Km 4 -5. La câteva case distanţă, casa fostului ei soţ. Pe strada aceasta s-au jucat când erau copii şi apoi şi-au dat seama că nu mai pot trăi unul fără celălalt.

Oamenii plângeau pe la poartă şi vegheau ca nu cumva băieţelul Aurei, elev în clasa a V-a, să-şi dea seama că s-a întâmplat o mare tragedie. Ştie că mama lui este în spital întrucât şi-a rupt un picior în urma unui accident. Ştiu că nu vor putea să-l ferească mult timp de cumplita veste. Unchiul său a stabilit deja o întâlnire cu psihologul care să-i înveţe cum să-i spună copilului că mama sa nu se va mai întoarce. „Mereu întreba: «Când vine mama acasă ca să dorm cu ea pentru că îmi e dor de ea?!»", ne povesteşte Ion Călugăru, socrul Aurei.

Le-a ridicat căsuţa

Când îşi aduce aminte de copil îi dau lacrimile şi nu mai poate vorbi. A ţinut foarte mult la nora sa. A iubit-o aşa cum îşi iubeşte propriii copii. El i-a ajutat să-şi ridice şi casa de la Cumpăna.

„Ei aveau un apartament în oraş şi într-o seară mi-a spus: «Să ştii că ne-am luat un loc de casă la Cumpăna!»", povesteşte bătrânul. Era în urmă cu câţiva ani. Cu puterile lui, bătrânul i-a ajutat să-şi construiască căsuţa lor cochetă, de la marginea localităţii. „Şi, uite, acum, o ducem s-o îngropăm!", plânge bătrânul.

De câţiva ani se mutaseră în noua lor casă de care erau tare mândri. Nu au apucat să se bucure mult de ea.

Cine este autorul?

La volanul Mercedesului în momentul producerii accidentului se afla Claudiu Ion Vasilescu, de 23 de ani, din Cumpăna. Femeia ieşise de la serviciu şi traversa bulevardul, îndreptându-se spre staţia de microbuz. Şoferul care a accidentat-o se îndrepta spre Constanţa.

El face parte dintr-o familie avută din Cumpăna. Localnicii spun că familia lui deţine mai multe terenuri şi administrează şi un salon de nunţi. Conform declaraţiilor inspectorului principal de poliţie Carmen Şerbănescu, el nu a mai fost implicat în alte accidente rutiere soldate cu victime.

La locul tragediei, rudele şi foştii colegi de la Real au aprins lumânări pentru sufletul moartei.

Ea va fi înmormântată miercuri într-un cimitir din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anonim 03 Oct, 2012 19:56 Dumnezeu s-o odihneasca in pace. Sper sa se faca dreptate, unii spun ca altcineva conducea masina care nu are permis de conducere unul " manuta"
  • aaa 26 Sep, 2012 19:46 condolente familiei si celor dragi!! Succes cu cel mic sper sa nu aiba vreo repercursiune grava asupra lui!
  • aaa 26 Sep, 2012 19:41 condoleante familiei si celor dragii ...
  • Ilici 26 Sep, 2012 19:33 multi or sa rida de mine caci nu prea scriu corect pe net dar nu ma intereseaza Odihneste in pace
  • Ilici 26 Sep, 2012 19:25 Cind veneam pe la voi pe la Cumpana imi spuneai Ilici tie nu iti fac cafea ca stiu ca nu bei dar a pusLiviu bere la rece Regrete eterne Dumnezeu sa te aiva in paza pentru ca nu are pentru ce sa te ierte nu ai gresit nimanui
  • anonim 26 Sep, 2012 17:27 d-zeu sa o odihneasca...
  • NICU SI ALINA 26 Sep, 2012 17:03 Dumnezeu sa te ierte,inca nu putem crede ca nu te mai putem avea alaturi de noi vazandu`te alaturi de sotul si copilul tau .A fost o mare Onoare pentru noi ca te-am cunoscut si am putut petrece clipe frumoase alaturi de tine si familia ta.Vei ramane mereu in sufletele noastre asa cum erai vesela si plina de viata.Dumnezeu sa-ti fie alaturi acolo unde ai plecat si multa sanatate pentru sotul si cel care era viata ta Andrei.D-zeu sa te ierte.
  • andreea 26 Sep, 2012 10:33 Dumnezeu sa o ierte! Familiei multa credinta si putere! Copilului, sa-l intareasca Dumnezeu sa-si poata continua copilaria, viata. Crud destin pentru Aura, crud destin pentru familie.
  • Gabriela . 26 Sep, 2012 10:13 Ai fost o fata minunata , o colega deosebita , o mama extraordinara , noi colegii de la Real te pomenim si te vom purta in suflete mereu . Ne lipseste enorm de mult zambetul si cheful tau de viata . Speram ca iti va fi bine acolo unde esti si vei fi mereu in inimile noastre ! Dumnezeu sa te ierte , Zana noastra !
  • Anonim 25 Sep, 2012 10:03 Dumnezeu s-o ierte si sa intareasca sufletelul micutului....