Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zilele Georges KLEIBER” organizate la Facultatea de Litere din Universitatea Ovidius

ro

25 Nov, 2015 17:00 1287 Marime text
„Zilele Georges KLEIBER” organizate la Facultatea de Litere din Universitatea Ovidius se înscriu în seria de activități organizate de Asociația cercetătorilor în lingvistică franceză- ACLIF și de Centrul de cercetări în limbi și literaturi romanice LiLiRo din Facultatea de Litere, în scopul menținerii colaborării între cercetătorii din România și Franța și al promovării cercetării filologice în limba franceză. După modelul SDU, activitățile pun în prim plan dialogul între specialiștii din diverse generații pentru a asigura continuitatea cercetării universitare.
Activitățile prevăzute au ca obiectiv atât accesul studenților francofoni ai Facultății de Litere la modelul didactic francez,  prin întâlnirea cu dl. Profesor Georges KLEIBER, cât și o zi de studiu concepută după modelul Seminarului de didactică universitară organizat de ACLIF timp de douăzeci de ani, până în anul 2013.
 Decernarea titlului Doctor Honoris Causa dlui profesor emerit Georges KLEIBER, de la Universitatea din Strasbourg, constituie un act de recunoștință din partea Facultății de Litere pentru contribuția sa la încurajarea unor direcții de cercetare în cadrul centrului LiLiRO și la menținerea exigenței știintifice a cercetării desfășurate de membrii ACLIF. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii