Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius - Lansari de carte

ro

12 Dec, 2013 11:47 1281 Marime text
Sâmbătă, 14 decembrie 2013, de la ora 10.30, în Aula Bibliotecii Judeţene „I.N.Roman” va avea loc un dublu eveniment editorial: lansarea cărţilor „Mărturii la cald .77 de interviuri”, autoare Aurelia Lăpuşan, şi „Strategii de mediatizare a discursului politic în presa regională”, autoare Mariana Bafană Tocia. Cele două autoare sunt cadre universitare la specializarea Jurnalism a Facultăţii de Litere din cadrul Universității „Ovidius” din Constanţa şi lucrările abia ieşite de sub tipar sunt destinate în special studenţilor, aspiranţi la una din cele mai interesante profesii, cea de jurnalist.

„Mărturii la cald.77 de interviuri”  apărută în condiţii grafice deosebite la Editura constănţeană NextBook  este o antologie de dialoguri  pe care Aurelia Lăpuşan le-a realizat în diverse etape ale carierei sale şi au fost publicate în Cuget liber, Tomis, Ziua de Constanţa, Totuşi iubirea, Ovidianum, Flacăra, Litoral, Fotoliile puterii, Cer şi destin, În justiţie.  Egali în faţa reportofonului scriitori, patriarh, rege, directori, oameni de diverse profesii, interese şi visuri, mărturisind crâmpeie din viaţa lor. Recuperarea memoriei orale într-o succesiune de evenimente, întrebări şi răspunsuri.
Prezintă: conf.dr. Ana Maria Munteanu.

„Strategii de mediatizare a discursului politic în presa regională”, apărută în Editura  Universitară Bucureşti este teza de doctorat a lect.univ.dr. Mariana Bafană Tocia.  Autoarea face o analiză pertinentă şi lucidă a discursului politic din presa locală constănţeană, din perioada 1996-2010, concluziile cercetării pe un corpus de peste 700 de articole, vizând deopotrivă pe jurnalişti, actorii politici şi electorat. Presa  ar trebui să oblige oamenii politici  să-şi adapteze acţiunile şi modul de a transmite mesajele, în conformitate cu exigenţele comunicării de masă. Dar poate să o facă? Şi cu ce rezultate? Provocările unei cărţi de maxim interes şi actualitate.
Prezintă: conf.univ.dr. Mihaela Fulea, decanul Facultăţii de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Biroul de promovare și relații publice,
12 decembrie 2013
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii