Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune informală Infostud, la Universitatea "Ovidius"

ro

16 Dec, 2014 17:16 1258 Marime text
COMUNICAT
REUNIUNE informală Infostud
 
Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în partenteriat cu Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, în calitate de beneficiar, și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, organizează evenimentul ce marchează Reuniunea informală INFOStud cu titlul „Noi competenţe pentru noi locuri de muncă!” din cadrul proiectului „Proiectează-ți cariera!” POSDRU/161/2.1/G/136624, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Obiectivul general al proiectului este asigurarea tranziţiei a 360 de studenţi din Regiunea Sud Est spre piaţa forţei de muncă, facilitând integrarea lor în societatea românească în calitate de membri productivi ai acesteia. Prin consiliere directă, personalizată, dar și prin pregătire practică, proiectul oferă membrilor grupului ţintă competenţe profesionale şi informaţii concrete despre așteptările angajat - angajator, despre cadrul legal şi economic la care să se raporteze, elemente de autoevaluare continuă pe piaţa muncii, crescându-le astfel adaptabilitatea, flexibilitatea şi dinamismul pe o piaţă a muncii foarte volatilă în această perioadă de criză.
Proiectul se adresează studenților, masteranzilor și absolvenţilor Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, aflaţi atât în etapa tranziției de la școală la viața activă, cât și celor aflaţi în etapa construirii carierei profesionale.
Reuniunea INFOstud dedicată, în această lună, domeniului Ingineriei Autovehiculelor, respectiv specializării Autovehicule Rutiere din cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, prezintă informaţii legate de corelarea abilităţilor şi competenţelor dobândite în studiile universitare şi postuniversitare cu cerinţele şi aşteptările angajatorilor în sensul unei bune planificări privind dezvoltarea personală în carieră. Simularea unui interviu de angajare cu scopul maximizării potenţialului în alegerea unui loc de muncă în concordanţă cu propriile aspiraţii şi nivelul de pregatire reprezintă o nouă metodă care creşte flexibilitatea şi dinamismul în abordarea unoi noi proiecte ale carierei personale.
Invitaţii speciali ai acestei dezbateri sunt reprezentanţi ai SC AUTOCOMO SRL şi absolventul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, ing. DOBROIU ION, Departamentul reparații auto și stații ITP la SC ȚIRIAC AUTO SRL Constanța. Evenimentul va avea loc în data de 17 decembrie, ora 18.00, la Universitatea „Ovidius”, B-dul Mamaia nr.124, Sala ACN.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii