Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:23 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea concursului „Creativitate și inovație în construcții” – Ediția a III-a din cadrul Proiectului Educațional „PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”

ro

02 Mar, 2015 17:51 485 Marime text
Parteneri: Facultatea de Construcții, Universitatea „Ovidius” din Constanța
                  Inspectoratul Școlar Județean Constanța
 
În data de 12 martie, se va lansa Ediția a III-a a Concursului „Creativitate și inovație în construcții”, din cadrul Proiectului Educațional „PROFESIA DE INGINER CONSTRUCTOR – PREZENT ȘI VIITOR”.
Scopul proiectului este de a desfășura activități de consiliere și orientare profesională a elevilor cu aptitudini, înclinații și interes deosebit pentru științele inginerești și în special pentru profesia de inginer constructor. În acest sens, având în vedere nevoia de ingineri constructori pe piața muncii, în contextul relansării domeniului construcțiilor prin investiții autohtone și străine, tinerii liceeni inteligenți, pragmatici, adepți ai științelor exacte trebuie să fie cât mai bine informați despre prezentul și viitorul profesiei de inginer constructor.
Concursul cuprinde două secţiuni de proiectare:
•        Secțiunea 1  „Casa visurilor mele”  presupune un concurs de proiectare și desenare asistată de calculator (3D) a unei locuințe P sau P+1E ; echipele de liceeni înscrise în concurs vor fi îndrumate de studenţi ai Facultăţii de Construcţii.
•        Secțiunea 2 „Amenajări de zone de agrement cu specific litoral” presupune un concurs  de concepere a unui spaţiu de agrement (parc, plajă, port turistic etc) pe faleza Constanţa; echipele de liceeni înscrise în concurs vor fi îndrumate de cadre didactice de la liceul de provenienţă.
Proiectul propune, în principal, desfășurarea de întâlniri și discuții tematice cu specific de consiliere și orientare profesională cu elevii din cadrul liceelor constănțene. Se vor acorda premii câştigătorilor, prin intermediul sponsorilor angrenați prin grija Facultății de Construcții.
Calendarul Ediției a III-a a concursului „Creativitate și inovație în construcții” este următorul:
  • 23 februarie 2015 – demararea activităților de informare privind concursul, difuzarea regulamentului în licee, înregistrarea echipelor înscrise în concurs;
  • 10 martie 2015 – termenul limită pentru înregistrarea echipelor participante la concurs;
  • 12 martie 2015 – lansarea concursului în cadru festiv, prima intâlnire dintre participanții la secțiunea 1 a concursului şi studenţii îndrumători;
  • 12 martie – 2 aprilie 2015 – întâlniri de lucru în cadrul concursului;
  • 2 aprilie 2015 – termenul limită pentru predarea lucrărilor către Facultatea de Construcții;
  • 4 aprilie 2015 – susținerea și jurizarea lucrărilor;
  • 6 aprilie 2015 – premierea participanților.
Mai multe detalii privind acest proiect educațional, precum și regulamentul concursului, sunt disponibile pe site-ul Facultății de Construcții (http://www.constructii.univ-ovidius.ro).  
Proiectul educațional, Ediția a III-a, face parte din seria manifestărilor dedicate împlinirii a 25 de ani de existență a Universității „Ovidius” din Constanța. 
                                              
 
 
Biroul de presă al Universității „Ovidius” din Constanța,
2 martie 2015

Ti-a placut articolul?

Comentarii