Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facultatea de Construcții a Universității Ovidius din Constanța a organizat primul workshop în domeniul proiectării asistate de calculator, pentru studenți

ro

30 Mar, 2021 13:11 1729 Marime text
Facultatea de Construcții din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu ALLBIM NET SRL, lider în distribuirea de software-uri AEC (Architecture, Engineering & Construction) a deschis seria evenimentelor dedicate proiectării asistate de calculator ce se adresează studenților Facultății de Construcții de la toate programele de studii, informează șef lucrări dr. ing Cosmin Filip, decanul facultății.

Potrivit sursei citate, primul workshop, desfășurat online, luni 29.03.2021, a fost dedicat exclusiv studenților din primul an de studii.
A fost un workshop de descoperire, în care au fost prezentate cele mai noi produse software pe care studenții urmează să le utilizeze începând din anul doi de studii. Sunt programele din portofoliul ALLBIM NET (Allplan, SCIA Engineer, Prota, GEO5, Lumion) ce vor fi utilizate la activitățile aplicative și la proiectele pe care studenții le vor elabora la diferite discipline din planul de învățământ. A fost o prefațare a modului în care studenții vor lucra în cadrul viitoarelor activități didactice, o prezentare a instrumentelor suport de care vor beneficia în pregătirea lor, punctul forte fiind că aceștia vor beneficia în continuare de licențe individuale, instalate pe propriile calculatoare puse la dispoziție de către firma distribuitoare, cel mai vechi și implicat partener al facultății”, a declarat decanul Facultății de Construcții, șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip.

Gazda evenimentului din partea Facultății de Construcții a fost conf. univ. dr. ing. Anca Constantin, prodecan, iar din partea partenerului ALLBIM NET SRL prezentările au fost susținute de către o echipă de specialiști sub coordonarea ing. Adrian Ghencea, Technical Content Manager.

Am făcut deja o tradiție din realizarea de astfel de workshop-uri pentru studenții Facultății de Construcții. Am depășit toate obstacolele și am reușit să organizăm anul acesta în sistem online workshop-ul dedicat studenților din anul 1. Am fost foarte încântați sa constatăm cât de deschiși și de doritori au fost studenții din anul 1 de a descoperi instrumentele CAD (Computer-Aided Design) si BIM (Building Information Modeling) pe care urmează să le învețe în anii de studenție. Și tocmai de aceea, ca de fiecare dată, suntem aproape de studenții de azi, ce vor deveni inginerii constructori de mâine”, a precizat ing. Adrian Ghence, Technical Content Manager la ALLBIM NET SRL, partenerul Facultății de Construcții.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii