Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicate de presa Universitatea „Ovidius” din Constanța II - 27 August 2015

ro

27 Aug, 2015 11:39 1152 Marime text
Vineri, 28 august a.c., se va desfășura Seminarul de închidere a proiectului „O REȚEA ȘTIINȚIFICĂ PENTRU PREVENIREA RISCULUI LA CUTREMUR, ALUNECĂRI DE TEREN ȘI INUNDAȚII” - SciNetNatHazPrev (finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Marea Neagră/Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2007-2013).

Obiectivul major al proiectului este de a realiza un parteneriat regional puternic și de cooperare prin dezvoltarea unei rețele științifice pentru stabilirea unui consens științific, în scopul de a stabili  strategii comune și metode de prevenire pentru hazarde naturale, care au consecințe transfrontieră, atât asupra economiei, cât și asupra mediului. Consorțiul cuprinde 7 parteneri din 6 state din bazinul Mării Negre (Bulgaria, Grecia, România, Republica Moldova, Ucraina și Turcia), iar aplicantul este Institutul de Tehnologie și Educatie din Serres, Grecia.

Evenimentul va fi organizat de partenerul român – Universitarea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (Aleea Universității nr. 1, Corp B),  vineri, 28 august 2015,  de la ora 9.00, la Amfiteatrul A2 din Campus Corp B.

La întâlnire vor participa atât reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect, cât și experți de la Autoritatea de Management din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar evenimentul este organizat de prof.univ.dr. Lucica Tofan, responsabil proiect ca partener 4 – UOC și prorector al Universității „Ovidius” din Constanța, și de  dr. Mariana Golumbeanu, director executiv al Asociației Europene de Mediu.

Acțiunea din cadrul proiectului „O REȚEA ȘTIINȚIFICĂ PENTRU PREVENIREA RISCULUI LA CUTREMUR, ALUNECĂRI DE TEREN ȘI INUNDAȚII” - SciNetNatHazPrev face parte din seria manifestărilor dedicate împlinirii a 25 de ani de existență a Universității „Ovidius” din Constanța și marcate pe tot parcursul anului 2015 de facultățile universității. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii