Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Universitatea „Ovidius”

ro

20 Jan, 2016 23:10 1415 Marime text
             În perioada 11-15 ianuarie 2016 a avut loc evaluarea instituțională, precum și a 24 de specializări ale Universității “Ovidius” din Constanța, efectuată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.              Din echipa ARACIS au făcut parte 35 de membri, componență care a asigurat un control pe toate palierele, în special de calitate educațională, în conformitate cu criteriile impuse de standardele naționale.
             Pe parcursul evaluării și la finalul acesteia, comisia a constatat că s-au făcut eforturi pentru încadrarea, la toate nivelurile, a standardelor de calitate și obținerea calificativului care să reflecte cât mai obiectiv stadiul actual al instituției, posibilitățile de evoluție și modernizare.
             Din cadrul comisiei a făcut parte și un evaluator extern (Austria) care a analizat poziția universității referitor la numărul de specializări, relația dintre Senat și Consiliul de Administrație, internaționalizarea UOC și mai ales poziția sa specială la Marea Neagră.
             O primă concluzie, până la Raportul care va fi finalizat de Consiliul ARACIS, evidențiază evoluția pozitivă a fiecărei specializări evaluate, ceea ce ne dă speranța că Universitatea “Ovidius” din Constanța va deveni un pol al academismului din România.
  
BIROUL DE PRESĂ 
al Universității “Ovidius” din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii