Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Universitatea Ovidius Proiecte de colaborare între Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi universităţi din Istanbul, Turcia

ro

10 Mar, 2015 14:12 1354 Marime text
În perioada 1 – 6 martie 2015, prof.univ.dr. Constantin Popa, prorector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa pentru cercetare ştiinţifică şi informatizare şi lect.univ.dr. Denis Ibadula, de la Facultatea de Matematică şi Informatică, au efectuat o vizită oficială în Istanbul, Turcia. În acest context, au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai Departamentelor de Matematică de la patru principale universităţi din Istanbul - Yildiz Technical University, Boğaziçi University, Galatasaray University şi Mimar Sinan Pasa University, precum şi cu Preşedinta Societăţii de Ştiinţe Matematice din Turcia, prof.dr. Betül Tanbay.

În cadrul acestor întâlniri s-a discutat pe marginea unor posibile direcţii comune de lucru, atât în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţifică din domeniile matematică şi matematică aplicată, cât şi pe zona didactică (schimburi de profesori şi studenţi).

În plus, cei doi reprezentanţi ai UOC au anunţat organizarea la Constanţa a primului Colocviu de Matematică Româno – Turc, în perioada 15 – 19 octombrie 2015, organizat de Universitatea „Ovidius” din Constanţa, în colaborare cu Galatasaray University of Istanbul şi Consulatul Republicii Turcia în Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii