Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a 40-a Reuniune Nationala de Istoria Medicinii

ro

03 Jun, 2010 14:48 1271 Marime text

Comunicat de presă

Facultatea de Medicină, din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, împreună cu Asociaţia Medicală Română - Societatea Română de Istoria Medicinii - fondată în 1929, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Constanţa, Academia de Ştiinte Medicale din România, Filiala Constanţa, Colegiul Medicilor din Constanţa şi Societatea Studenţilor Chirurgi din România, Filiala Constanţa, organizează cea de-a 40-a Reuniune Naţională de Istoria Medicinii, în perioada 3-5 iunie. Deschiderea oficială va avea loc joi, 3 iunie, începând cu ora 18.30, la Hotelul IBIS.
Această reuniune tradiţională coincide cu împlinirea a 50 de ani de la trecerea în lumea eternă a fondatorului Societăţii Internaţionale de Istoria Medicinii, Victor GOMOIU şi coincide, totodată, cu împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Thoma IONESCU, o personalitate deosebită a anatomiei şi chirurgiei naţionale.
Printre temele care vor fi dezbătute în cadrul Reuniunii se numără: Istoria chirurgiei româneşti, Istoria ştiinţelor morfologice în România, Istoria medicinii în Dobrogea, în program fiind inclus şi un Simpozion studenţesc: cercetare medicală şi istoriografie a studenţilor medicinişti.
În cadrul manifestărilor programate va fi vernisată o inedită expoziţie de carte veche medicală şi de instrumente vechi chirurgicale.Vor fi lansate mai multe lucrări de specialitate, printre care Dicţionarul chirurgilor români,
Deosebit de interesantă se va dovedi Istoria medicinii dobrogene, autori prof.univ.dr. Vasile Sârbu, iniţiatorul şi artizanul întregii reuniuni, alături de apropiatul său colaborator, prof.univ.dr. Octavian Unc. Primul volum din această monumentală lucrare de cercetare istorică a fost  dedicat perioadei de pionierat a medicinii pe aceste meleaguri.

Biroul de presă al Universităţii Ovidius
3 iunie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii