Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UGIR 1903 - Duminica, 09 Ianuarie 2011

ro

09 Jan, 2011 22:48 2161 Marime text

Partenerii sociali, din care fac parte Confederatiile Patronale si Sindicale cu reprezentativitate la nivel national, semnatare ale Contractului colectiv de munca unic la nivel national si a Contractelor colective de munca la nivel de ramura, isi exprima dezacordul total fata de modificarea prevederilor referitoare la componenta Consiliului de Administratie a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin reducerea numarului de locuri destinate patronatelor si sindicatelor reprezentative din Romania.

Prin OUG 133/28.12.2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii publicata in Monitorul Oficial din 30 Decembrie 2010, se asigura patronatelor si sindicatelor reprezentative doar 2 locuri in Consiliul de administratie al CNAS, iar reprezentantilor statului 4 locuri.

Aceasta ordonanta anuleaza efortul national facut pentru realizarea sistemului informatic S.I.U.I si pentru controlul scurgerilor frauduloase de bani ai contributiilor la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Banii contribuabililor din Romania sunt colectati intr-un fond de asigurari de sanatate si nu fac parte din bugetul de stat, deci nu intra conform legilor existente, pana la momentul aparitiei acestei ordonante sub controlul Guvernului, CNAS functionand ca asigurator care plateste asistenta sociala primara catre toti cetatenii Romaniei.

Conducerea casei nationale de asigurari desanatate functioneaza in sistem tripartit -Sindicate -Patronate-Guvern si societate civila.

Modificarile aduse componentei Consiliului de administratie a CNAS asigura statului controlul absolut asupra unui buget important, cel al Fondului National Unic de Asigurari de Sanatate si cheltuirea discretionala a unor resurse financiare constituite prin contributie privata.

Consideram ca aceasta masura constituie un abuz fara precedent care inlatura pe cei care alimenteaza prin contributiile lor Fondul de sanatate, firmele si salariatii din Romania, de la administrarea acestuia.

Partenerii sociali considera ca inacceptabila politica actualului guvern de a lua decizii importante fara consultarea partenerilor social, patronatele si sindicatele, in detrimentul celor pe care ii reprezinta si solicita revenirea asupra masurilor luate privind componenta Consiliului de Administratie a CNAS.

CONPIROM MERIDIAN

Vasile Turcu Ion Albu

CPISC BNS

Adrian Izvoranu Kniesner Mariana

UGIR-1903 CARTEL ALFA

Ioan Cezar Coraci Paraschiv Toader


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii