Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă

ro

02 Oct, 2015 11:37 1159 Marime text
Agenția de știri crimeeană QHA (Qırım Haber Ajansı) a lansat joi, 1 octombrie, și ediția în limba română, după ce din anul 2006 până în prezent, agenția a publicat știri despre tătarii din Crimeea în limbile turcă, ucraineană, engleză și rusă. Astfel, membrii comunității tătare din România au de acum posibilitatea să citească știri cu și despre tătarii din Crimeea și în limba română. Știrile din ediția în limba română a site-ului QHA pot fi urmărite și pe Facebook și pe Twiter.
QHA și-a început activitatea în anul 2006 în Crimeea, sediul fiind la Akmescit (Simferopol). După anexarea Crimeei, Instituția pentru Controlul Telecomunicațiilor din Rusia (Roskomnadzor) nu a mai permis agenției să își desfășoare activitatea, motiv pentru care sediul acesteia a fost stabilit la Kiev.
Reprezentantul și editorul paginii în limba română a Agenției de știri crimeene QHA este Metin Omer, doctorand în istorie la Universitatea Hacettepe din Ankara, membru al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România și titularul cursului „Istoria și civilizația tătarilor”, susținut la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii