Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionii români susțin cauza Basarabiei

ro

08 Jul, 2014 10:25 3797 Marime text
         O serie de nume mari din lumea sportului românesc s-au alăturat campaniei „Vedetele donează românism”, inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 cu o săptămână în urmă. Andreea Răducan, Mihai Leu, Ruxandra Dragomir, Camelia Potec sunt doar o parte dintre sportivii care au donat lucruri personale pentru a fi scoase la licitație.
          Licitația are ca scop strângerea de resurse financiare pentru organizarea unei Școli de Cultură și Afirmare Românească în această vară, la care vor participa 200 de tineri basarabeni. Mănușile de box ale lui Mihai Leu, ochelarii de înot ai Cameliei Potec, tricoul lui Paul Pârvulescu donat de Peluza Sud Steaua, mingea de baschet a lui Virgil Stănescu sau cartea autobiografică a Andreei Răducan, toate cu autograful foștilor posesori pot fi licitate până pe 1 august, pe site-ul www.actiunea2012.ro .
          Până în prezent peste 80 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului s-au implicat în această campanie, susținând astfel românismul în Basarabia. Cristian Țopescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Tudor Gheorghe, Cătălin Josan, Maia Morgenstern, Tudor Chirilă sunt doar câteva nume reprezentive pentru ale căror donații prețul crește de la o zi la alta.
          „Pe lângă faptul că acești  oameni sunt niște talente înnăscute, cu zeci de premii în palmares, ei reprezintă și niște modele autentice de muncă asiduă și implicare civică. Așa cum în Basarabia ne bazăm pe sprijinul elitei culturale, acest lucru se reflectă și aici, în societatea din dreapta Prutului, în toate domeniile, nu doar sportiv sau cultural-artistic, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne încurajeze pe viitor”, a declarat Cristian Davin, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
          „Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească” are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a desfășurat până în prezent zece astfel de școli, iar cu banii rezultați în urma licitației urmează să o organizeze și pe următoarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii