Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul releveu, fişa corpului de proprietate şi planul de amplasare se declară la SPIT

ro

20 Mar, 2012 18:28 4448 Marime text

Planul releveu, fişa corpului de proprietate şi planul de amplasare se declară la SPIT

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor care efectuază lucrări tehnice de cadastru, că planul releveu, fişa corpului de proprietate şi planul de amplasament se declară la ghişeele SPIT.

Termenul de depunere a schiţelor rezultate în urma măsurătorilor cadastrale este de 30 de zile de la data emiterii acestora de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa.
Potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, această obligaţie cade în sarcina proprietarilor de clădiri şi terenuri, iar diferenţa dintre suprafeţele înscrise în actele de proprietate şi cea din măsurătorile cadastrale va fi înscrisă în evidenţele fiscale, contribuind la calculul impozitului.
Modificarea sarcinii fiscale operează începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care se înregistrează cadastrul la compartimentul de specialitate, ca anexă la declaraţia fiscală.
Amintim că nedeclararea sau declararea peste termenul legal prevăzut de lege se sancţionează cu amendă cuprinsă între 60 şi 240 lei.

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii