Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia dezvoltatorilor imobiliari din staţiunea Mamaia

ro

05 Apr, 2012 15:12 1158 Marime text

În atenţia dezvoltatorilor imobiliari din staţiunea Mamaia

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa informează dezvoltatorii imobiliari că, începând cu data de 1 februarie 2012, datorează taxa de irigaţii spaţii verzi în staţiunea Mamaia după momentul primei dări în folosinţă a spaţiilor de cazare sau de locuit din staţiunea Mamaia, respectiv după momentul primei vânzări sau cedări a folosinţei prin închiriere, comodat, administrare inclusiv de folosire în regim hotelier a acestora.
În consecinţă, proprietarii spaţiilor de cazare sau de locuit nou construite au obligaţia depunerii declaraţiei ori de câte ori pun în folosinţă unul din spaţiile deţinute, cu precizarea că, până la data de 1 februarie 2012, aceştia datorează taxa de irigaţii spaţii verzi în staţiunea Mamaia pentru toate spaţiile de cazare sau de locuit deţinute în proprietate sau în folosinţă. 
Exceptând cazul sus-menţionat, taxa de irigaţii spaţii verzi în staţiunea Mamaia este datorată potrivit H.C.L.M. nr. 145/2011 de toate persoanele fizice şi juridice care deţin în proprietate sau folosinţă spaţii de cazare în staţiunea Mamaia, precum şi de proprietarii spaţiilor de locuit situate în staţiune.
În cazul în care spaţiile de cazare sunt administrate de către o altă persoană decât proprietarul (în baza unui contract de închiriere, leasing, asociere în participaţiune, locaţie de gestiune etc.) obligaţia declarării şi a plăţii taxei incumbă celui ce administrează în mod concret facilitatea de cazare.
Pentru locuinţe, declaraţia se va depune la dobândirea spaţiului respectiv. Termenul scadent pentru plata taxei de irigaţii spaţii verzi în staţiunea Mamaia este 15 iulie 2012.
În conformitate cu preverile H.C.L.M. nr. 145/2011, cuantumul taxei pentru irigaţii spaţii verzi este de 31 lei/loc de cazare/an sau 31 lei/fiecare 15 m2  sau fracţiune/an.

Director Executiv
Virginia Uzun

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii