Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:11 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Serviciul Public de Impozite şi Taxe Azi este ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor

ro

30 Sep, 2015 12:54 655 Marime text
Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aminteşte contribuabililor că azi, 30 septembrie 2015, este termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente semestrului al II-ea.
 
Pentru neachitarea la termen a obligaţiilor fiscale principale, începând cu ziua imediat următoare se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 2% pe lună şi fracţie de lună, până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
 
Începând cu data de 1 octombrie se va demara procedura de urmărire şi executare silită şi se vor comunica somaţiile de plată. Dacă în termen de 15 zile nu se vor achita debitele datorate se va proceda la înfiinţarea de popriri şi la instituirea de sechestre. Termenul de înfiinţare a popririlor pe conturile bancare este de 30 de zile de la comunicarea somaţiilor. Poprirea vizează veniturile şi disponibilităţile băneşti pe care debitorul le are (exemplu: salariu, pensie, chirie de încasat, depozit bancar etc.) iar măsura sechestrului se aplică asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestuia.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii