Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerile promovate in Centrul de Inovare Ronomar au real potential de dezvoltare

ro

17 Aug, 2010 15:15 1999 Marime text

Afacerile promovate în Centrul de Inovare Ronomar au real potenţial de dezvoltare

Partenerii norvegieni apreciazã activitatea de consultanţã a Ronomar Innovation Centre

În perioada 12- 16 august 2010, RONOMAR INNOVATION CENTRE a primit vizita reprezentantului partenerilor norvegieni, Oddvar Skarbo, în calitate de manager de proiect al acestui Centru.

Scopul întâlnirii dintre Oddvar Skarbo şi Cristian Ianca (Manager Ronomar- România) a fost acela de a constata stadiul activitãţii centrului şi de a cunoaşte firmele incubate şi potenţialul acestora de dezvoltare.

Atât partea norvegianã cât şi cea românească au participat pe parcursul a douã zile (12- 13 august 2010) la întâlniri tehnice cu reprezentanţii celor patru firme incubate. Discuţiile au fost centrate pe urmãtoarele aspecte:

· identificarea oportunitãţilor de dezvoltare ale fiecãrei firme în parte;
· sprijinul necesar în parcurgerea planului de acţiune al firmelor (planificare, marketing, network etc.);
· primele rezultate ale perioadei de pre-incubare/dezvoltare.

În urma acestor şedinţe s-a concluzionat faptul cã RONOMAR INNOVATION CENTRE a derulat intens o serie de activitãţi care au contribuit vizibil la evoluţia firmelor din Centrul de Inovare: acces la reţeaua de contacte a centrului în sectorul maritim, consultanţã, infrastructurã de birou, servicii administrative de suport.

“Am constatat cã firmele care au câştigat concursul de idei de afaceri şi care se dezvoltã în cadrul CENTRULUI RONOMAR au un real potenţial de dezvoltare, atât pe piaţa naţionalã cât şi pe cea internaţionalã. Afirm asta în contextul în care, deja existã în Norvegia investitori dornici în a deschide o colaborare cu firmele româneşti.” a declarat Oddvar Skarbo, la finalul întâlnirilor.

În aceeaşi perioadã, Oddvar Skarbo s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Universitãţii Maritime Constanţa şi ai Academiei Navale “Mircea cel Bãtrân” Constanţa pentru discutarea modalitãţilor de continuare a finanţãrii proiectului RONOMAR, începând cu anul 2011.

Oddvar Skarbo, alãturi de alţi colaboratori norvegieni, va reveni în Centrul de Inovare RONOMAR, la începutul lunii septembrie 2010, cu ocazia unor acţiuni comune.

Informaţii de background:

RONOMAR INNOVATION CENTRE a organizat în cursul acestui an douã concursuri de idei de afaceri în domeniul maritim.

Din cei 37 de participanţi şi 54 de idei, 4 au fost cei care au câştigat aceastã competiţie.

Ideile de afaceri selectate se referã la urmãtoarele:
▪ firmã de relaţii publice integrate în domeniul maritim şi nu numai, care, prin serviciile oferite, urmãreşte creşterea vizibilitãţii companiilor şi poziţionarea solidã a acestora pe piaţa de profil, prin organizarea de evenimente de tip corporatist, gestionarea crizelor de imagine, organizarea de training PR, servicii media, dezvoltarea componentei de responsabilitate socialã (CSR) etc..
▪ platformã online de negociere şi tranzacţionare servicii de transport maritim containerizat şi aerian. Pe aceastã platformã se întâlnesc furnizorii de servicii de transport şi beneficiarii acestor servicii în cadrul unui proces de licitaţie pentru selectarea celor mai bune oferte de cãtre client.
▪ un sistem în curs de brevetare- geam termoizolant cu microjaluzele încorporate, având durabilitate mãritã şi protecţie termicã superioarã faţã de sistemul clasic.
▪ portal web care sã ofere servicii online comunitãţii maritime din România. Acesta poate mãri eficienţa afacerilor prin facilitarea contactelor între partenerii de afaceri şi poate deveni în urmãtorii doi ani principalul furnizor de soluţii web adresate comunitãţii maritime din România.


Informaţii suplimentare:
Cristian Ianca- Manager RONOMAR INNOVATION CENTRE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii