Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima semifinala Rompetrol Racing Challenge

ro

04 Aug, 2010 18:42 1494 Marime text

Comunicat de presa

Constanta, 7 august: prima semifinala Rompetrol Racing Challenge

Bucuresti, 4 august

Rompetrol Downstream, divizia de distributie de carburanti a Grupului Rompetrol, invita pasionatii motorsportului la startul primei semifinale Rompetrol Racing Challenge pe 7 august, la Constanta, City Park Mall, ora 15:00.

„Pilotajul sportiv are multi fani in Romania, dar este un sport greu accesibil din cauza costurilor mari si lipsei circuitelor special amenajate. Rompetrol Racing Challenge ofera fiecaruia dintre participanti sansa de a deveni pilot in Campionatul National de Raliuri. Miza este foarte mare, iar reactiile fanilor la aceasta campanie sunt extraordinare, tocmai de aceea ii incurajam si ii sustinem pe cei care doresc sa isi urmeze pasiunea pentru pilotaj sportiv prin intermediul platformei noastre”, a declarat Petrian Radulescu, director marketing Rompetrol Downstream.

Pe data de 2 august, pe website-ul competitiei, www.rompetrolracing.ro, a fost publicata lista oficiala a celor 30 de concurenti care vor merge la Constanta pentru prima semifinala. Fiecare concurent a fost sunat si invitat personal in semifinala chiar de Bogdan Marisca, fost campion national de raliuri si liderul la zi in Campionatul National de Raliuri.

„Anuntarea concurentilor pentru prima semifinala Rompetrol Racing Challenge mi-a amintit de inceputul carierei mele, cand totul a pornit de la un telefon, in care mi s-a spus <esti in echipa!>. M-am simtit extraordinar sa pot da eu acest telefon acum, pentru a-i anunta pe cei 30 de concurenti ca sunt cu un pas mai aproape de a-si atinge visul de a deveni piloti profesionisti” spune Bogdan Marisca, pilot Napoca Rally Academy si partener Rompetrol Racing Challenge.

Din totalul candidatilor inscrisi in competitie cu cate un film de prezentare de 30 secunde, un juriu format din cinci piloti profesionisti, doi psihologi si un reprezentant Rompetrol a ales 25 de concurenti, restul de 5 fiind alesi dupa numarul de voturi obtinute pe site-ul campaniei.

Cei 30 de participanti vor fi evaluati de-a lungul unor probe psihologice si de indemanare, prin care trebuie sa treaca orice pilot de raliuri, la nivel de profesionisti. Pe baza rezultatelor obtinute, vor fi selectati cei mai buni 10 concurenti, urmand ca acestia sa concureze pe data de 7 august, pe circuitul special amenajat la City Park Mall din Constanta.

Semifinala de la Constanta va incepe la ora 15:00 si va include manse in care concurentii vor incerca sa obtina cel mai bun timp pe circuit pentru a se califica in Finala de la Bucuresti, demonstratii ale pilotilor Napoca Rally Academy, care vor avea ca si copiloti spectatori alesi prin tragere la sorti din randul celor prezenti la eveniment. Finalul cursei va fi marcat prin festivitatea de premiere si un concert „Dragos Mostenescu playing Elton John”, in deschiderea caruia va canta Andreea Banica.

In paralel cu semifinala de la Constanta, pe website-ul competitiei se inscriu concurentii pentru semifinala de la Timisoara, care va avea loc in data de 21 august. Cea de-a treia semifinala va avea loc la Cluj pe 11 septembrie. Concurentii care nu s-au calificat pentru Constanta, se pot inscrie pentru oricare dintre etapele urmatoare.

Campania, comunicata sub sloganul „Elibereaza pilotul din tine!” a inceput pe 12 iulie, pasionatii pilotajului sportiv avand la dispozitie doua saptamani pentru a se inscrie in competitie pe website-ul www.rompetrolracing.ro. La finalul perioadei de inscrieri pentru prima semifinala, 188 de concurenti candidau pentru un loc in Rompetrol Racing Challenge Constanta, iar website-ul inregistra peste 150.000 de accesari, filmelele concurentilor cumuland peste 61.700 voturi.

Platforma Rompetrol Racing Challenge contine si o componenta promotionala, derulata in perioada 12 iulie - 12 septembrie in toate benzinariile Rompetrol din Romania, valoarea tuturor premiilor puse in joc (ochelari de soare, tricouri, cursuri de pilotaj si excursii la Raliul Finlandei) fiind de peste 240.000 USD. Promotia nu se va desfasura in statiile Rompetrol Partener sau Rompetrol Expres. Pentru un regulament detaliat, va rugam sa consultati website-ul www.rompetrolracing.ro.


***

Rompetrol Downstream, divizia de retail din Romania a Grupului Rompetrol, opereaza in acest moment peste 800 de puncte de alimentare cu carburanti la nivel national (130 de statii Rompetrol, 161 statii Expres, 164 statii Partener si 345 baze interne). Printre proiectele semnificative ale anului 2009 se numara inaugurarea Centrului de Operatiuni Rompetrol, primul centru de comanda si monitorizare a statiilor de alimentare carburanti din Romania, in urma unor investitii de 16 milioane USD. Tot in 2009, compania a introdus si noua linie de carburanti de performanta Alto: benzina Alto 101 si motorina Alto 55. 2010 a adus in prim plan Rompetrol Racing Challenge, un alt proiect de anvergura unic in Romania, care pune accentul pe pasiunea pentru pilotaj sportiv si al carui castigator va primi un pachet de sustinere estimat la peste 50.000 Euro pentru a deveni pilot in Campionatul National de Raliuri 2011.

Napoca Rally Academy este una dintre echipele simbol ale Campionatului National de Raliuri, cei opt piloti din componenta sa urcand de fiecare data podiumul competitiilor de motorsport, in aplauzele fanilor de pretutindeni. Napoca Rally Academy este un proiect din si pentru pasiunea pentru pilotaj sportiv, impartasita nu doar de membrii echipei ci si de toti aceea care doresc sa urmeze cursuri de pilotaj sportiv, antrenandu-se cu campioni adevarati de raliuri: Bogdan Marisca, Marco Tempestini, Daniel Ungur, Vlad Cosma, Sebastian Itu, Dorin Pulpea, Anton Avram si Florin Dorca.
Napoca Rally Academy grupeaza toate initiativele echipei de raliuri care, dincolo de proiecte motorsport si cursuri de pilotaj sportiv, inseamna si implicarea in societatea romaneasca, prin organizarea de campanii sociale de responsabilizare si cursuri de conducere defensiva.

***

Contact:
Catalina Chirica

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii