Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International a semnat un credit sindicalizat de 360,000,000 USD cu Banca Comercială Română, ING Bank, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank

ro

24 Apr, 2015 12:01 2741 Marime text
Bucureşti, 23 aprilie 2015 - KMG International NV (anterior „Grup Rompetrol NV“) a încheiat astăzi o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 360,000,000 USD, cu o maturitate de 3 ani, contractată de la un sindicat de bănci format din Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, ING Bank NV Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Ţiriac Bank SA.
 
Facilitatea, garantată de KMG International, va fi utilizată de Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading şi KMG Rompetrol pentru refinanţarea unor credite existente şi pentru acoperirea nevoilor generale de finanţare. Această facilitate cuprinde două tranşe, o facilitate de credit revolving şi o tranșă ce poate fi utilizată sub forma unor facilităţi auxiliare.
 
„Acest parteneriat reprezintă un important pas pentru KMG International în asigurarea liniilor de finanțare si a capitalului de lucru necesar activităților și operațiunilor Rompetrol. În acelaşi timp, este un semn de încredere din partea instituțiilor bancare, atât prin valoarea acordată, cât şi prin complexitatea facilităţii de finanţare, ce include multiple posibilităţi de utilizare în acord cu nevoile variate ale Grupului”, declară Mariana Durleşteanu, directorul financiar al Grupului KMG International.
 
Cei patru aranjori principali mandataţi să pună la dispoziţie facilitatea în cote egale sunt Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, Raiffeisen Bank S.A. şi UniCredit Ţiriac Bank S.A. Banca Comercială Română a acţionat în calitate de Coordonator al facilitatii şi de Agent de Documentaţie, UniCredit Bank AG, Sucursala Londra îndeplineşte rolul de Agent de Facilitate, iar UniCredit Ţiriac Bank SA de Bancă Emitentă, Agent de Garanţii şi Agent de Plăţi.
 
Allen&Overy LLP împreună cu asociaţii săi din România, Radu Tărăcila Pădurari Retevoescu SCA, au acţionat în calitate de avocaţi pentru sindicatul de bănci iar Eversheds London a acţionat în calitate de avocaţi pentru companiile membre Grupului KMG International.
 
KMG International N.V.
 
KMG International N.V. (S&P B-/stabil, Fitch B+/stabil), deţinută  100% de compania de stat JSC NC “KazMunayGas” (Fitch BBB+/stabil, Moody’s Baa3/stable, S&P BB+/negativ), este o companie petrolieră integrată pe verticală cu sediul central în Amsterdam şi cu activitate în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor bazate în România, Franţa, Spania şi Europa de Sud-Est. Operaţiunile KMGI sunt în primul rând legate de rafinare, retail şi marketing, cu activităţi secundare în asigurarea de servicii adiacente industriei petroliere precum drilling, EPMC şi transport. Grupul a înregistrat în 2014 o cifră netă de afaceri de aproximativ 11,4 miliarde USD şi un rezultat operaţional (EBITDA) de 140 milioane USD.
 
Sindicatul de bănci
 
Despre Banca Comercială Română S.A. (“BCR”)
 
BCR este banca nr. 1 in România din punct de vedere al activelor, depozitelor, creditelor şi tranzacţiilor bancare. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, reprezentând cel mai important grup financiar în România, incluzând companiile de pe piaţa de leasing, pensii private şi credite imobiliare.
 
În Grupul Erste, BCR gestionează resurse semnificative de profesionişti seniori dedicaţi creditării corporate, finanţării structurate şi de proiect, pieţelor de capital de credit şi de datorii, pieţelor de capital social şi corporate finance.
 
Despre ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti
 
ING Bank este o instituţie financiară la nivel global de origine olandeză ce oferă servicii bancare. Cei 52,898 angajaţi ai Băncii ING oferă clienţilor săi servicii comerciale şi retail în peste 40 de ţări.
 
ING Bank şi-a început activitatea în România în 1994 şi în momentul de faţă este o bancă universală ce oferă servicii persoanelor fizice, companiilor mari şi mici şi instituţiilor financiare. ING Bank iese în evidenţă pe piaţa locală cu ajutorul echipei sale puternice de profesionişti şi soluţiilor digitale inovatoare. 
 
Despre Raiffeisen Bank S.A.
 
Raiffeisen Bank S.A. este o bancă universală de top ce oferă o gamă variată de produse şi servicii de înaltă calitate pentru persoane fizice, IMM-uri şi corporaţii. Raiffeisen Bank International AG (RBI), cu sediul în Viena, deţine 99.49% din acţiunile Raiffeisen Bank S.A., care oferă servicii pentru aproximativ 2 milioane de clienţi, 100,000 IMM-uri şi 7,700 de companii. La sfârşitul anului 2014, reţeaua băncii cuprindea 527 de sucursale, peste 1,100 ATM-uri şi aproximativ 13,000 EPOS-uri. 
 
Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank S.A. este membră a UniCredit, grupul financiar european cu cea mai extinsă reţea din Europa Centrală şi de Est. În România, UniCredit Ţiriac Bank este una din instituţiile financiare principale, oferind produse şi servicii de înaltă calitate pentru toate segmentele de clienţi, prin intermediul a 184 de sucursale. Banca are ca obiectiv să menţină constant clientul în centrul activităţilor sale, să fie accesibilă acestora şi să reprezinte o componentă activă în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea.

UniCredit este reprezentată în România de următoarele companii: Unicredit Ţiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, Unicredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management şi  UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii