Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:47 25 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Rompetrol – a zecea ediţie a Programului de practică pentru studenţi

ro

24 Jul, 2013 14:10 1091 Marime text
Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale Grupului Rompetrol, au continuat, în 2013, programul de practica adresat studenţilor de la universităţile de profil din ţară. Astfel, 86 de tineri au beneficiat de experienţa specialiştilor de pe platformele Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.
 
`Programul de training adresat studenţilor reprezintă o oportunitate în construirea carierei, într-o meserie frumoasă, de perspectivă. Astăzi, în contextul globalizării, totul depinde de competenţa fiecăruia. Criteriul competenţei este hotărâtor, acoperind întreg ansamblul valenţelor individuale, de la aptitudini, la cunoştinţe şi în foarte mare măsură la atitudini. Participanţii la cursurile de pregătire trebuie să folosească în modul cel mai eficient timpul petrecut alături de profesionişti, în condiţiile în care tinerii selectaţi sunt îndrumaţi în mod constant de aceştia, pentru a fi ulterior recrutaţi şi angajaţi de companie, avand perioada de practică profesională îndeplinită`, a declarat Dumitru Niculi, directorul general al companiei Rompetrol Petrochemicals.
 
Cei 86 de studenţi care au participat la programul de practică, în perioada 25 iunie – 19 iulie, au avut prilejul să se familiarizeze cu mediul economic real, să îmbine cunoştinţele tehnice şi cele practice, pentru înţelegerea fluxului general şi a celui tehnologic.
 
Programul s-a derulat în contextul parteneriatului susţinut de Grupul Rompetrol cu universităţile de profil din ţară - Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea Ovidius, Facultatea de Fizică, Chimie, Eelctronică şi Tehnologia Petrolului, Universitatea Politehnică Bucureşti.
 
Lansat în anul 2003, programul de pregătire a studenţilor susţinut de Rompetrol se înscrie în strategia Grupului de atragere şi reţinere în organizaţie a tinerilor valoroşi, cu potenţial de dezvoltare, realizând, astfel, transferul de Know-How şi dezvoltarea competenţelor, esenţiale în dezvoltarea carierei viitoare.
 
Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan – KazMunayGas, fiind prezent în 12 ţări şi cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Rompetrol este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport.
 
 
Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare
Rompetrol Rafinare

Ti-a placut articolul?

Comentarii