Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecomaster, investitie de 2,5 milioane de dolari in judetul Prahova

ro

05 Aug, 2010 18:22 1615 Marime text

Ecomaster, investiţie de 2,5 milioane de dolari in judeţul Prahova

Ecomaster, compania de servicii ecologice a Grupului Rompetrol, a finalizat recent prima etapă a construcţiei parcului ecologic industrial din localitatea Ariceştii Rahtivani (judeţul Prahova), investiţia aferentă ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de dolari.

“Ecopark face parte din strategia de dezvoltare a companiei Ecomaster, de a identifica şi furniza soluţii integrate pentru rezolvarea problemelor de mediu ale clienţilor săi. Astfel, parcul va oferi servicii complete de ecologizare a deşeurilor industriale, colectarea, tratarea şi depozitarea acestora realizându-se în acord cu toate normele interne şi internaţionale de prevenire şi protejare atât a populaţiei din zonă cât şi a mediului înconjurător” declară Romulus Ilie, directorul general Ecomaster.

Parcul are o capacitate totală proiectată de un milion de metri cubi (4 celule de 240.000 mc) şi o suprafaţă de 14,5 hectare, compania finalizând în prezent un modul de 35.000 mc (15%) aferent primei celule. În funcţie de solicitările clienţilor, soluţia implementată permite o dezvoltarea progresivă a parcului, valoarea totală a investiţiei, necesară pentru atingerea capacităţii proiectate, ridicându-se la aproximativ 12 milioane USD.

Compania estimează colectarea şi tratarea unei cantităţi anuale de aproximativ 60.000 -70.000 tone de deşeuri industriale, având în vedere lipsa spaţiilor conforme de depozitare, precum şi nevoia agenţilor economici de a beneficia de servicii ecologice integrate.  Mai mult, tehnologiile moderne dezvoltate de Ecomaster ar putea permite în viitor recuperarea unei părţi din cantitatea totală de deşeuri tratate şi reutilizarea lor în viitoare procese industriale.

“Acestă investiţie vine în întâmpinarea eforturilor autorităţilor locale şi ale agenţilor economici de a găsi o soluţie de depozitare a deşeurilor industriale din această zonă puternic industrializată. De aceea am susţinut dezvoltarea acestui proiect şi suntem siguri că beneficiile Ecopark vor fi vizibile în scurt timp atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra dezvoltării comunităţii locale prin taxele şi impozitele plătite pentru desfăşurarea activităţii pe teritoriul judeţului nostru” susţine Mihai Faca, administratorul public al judeţului Prahova.

Ecopark dispune de sisteme performante de monitorizare şi control al activităţilor desfăşurate, dar şi de proceduri stricte de operare, astfel încât investiţia să reprezinte în primul rând un beneficiu pentru dezvoltarea zonei, precum şi protecţia tuturor factorilor de mediu din regiune. Astfel, compania a demarat recent un studiu privind starea actuala a zonei şi va stabili periodic rapoarte de mediu, având ca referinţă valorile indicatorilor analizaţi iniţial.


Ecomaster a vizat în ultimii ani extinderea serviciilor către terţi, estimând că această strategie va creşte în următorii ani ponderea veniturilor non-grup la peste 50% din total venituri, faţă de 30% cât înregistrează acum.

Investiţiile realizate de companie în perioada 2008 – 2010 au atins o valoare totală de 4,5 milioane USD şi au urmărit dezvoltarea unor tehnologii proprii de tratare a deşeurilor şi în special a soluţiei integrate, Ecopark. Aceste investiţii au afectat cifra de afaceri a companiei, estimată în 2010 la aproximativ 8 milioane de USD.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii