Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat incendiu platforma Petromidia

ro

06 Nov, 2009 23:42 1977 Marime text

COMUNICAT

Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a Grupului Rompetrol, a inregistrat joi, 5 noiembrie 2009, la ora 22:20, un incendiu in sectia “granulare” aferenta instalaţiei de polietilena de joasa presiune (HDPE – instalatia de inalta densitate), pe fondul lucrarilor de repornire a acesteia.

Echipajele de pompieri ale rafinariei Petromidia impreuna cu cele ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţă Dobrogea au intervenit prompt pentru limitarea si neutralizarea incendiului, acesta fiind stins la ora 06.40. Interventia a fost ingreunata de vremea nefavorabila (ceata) dar si de inaltimea focarului (36 metri).

In urma acestuia, s-a consemnat decesul a doi colegi, R.V. - operator chimist si M.C. - sef sectie schimb, cat si ranirea grava al unui alt coleg, N.L – maistru. Rompetrol Petrochemicals este alaturi de familiile acestora si ii asiguram ca au tot sprijinul nostru pentru depăşirea aceastei perioade dificile si ca depunem toate eforturile pentru salvarea colegului ranit.
 
In prezent, la nivelul platformei s-a constituit o echipa mixta formata din reprezentati Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Rafinare si Rominserv pentru stabilirea cauzelor care au condus la producerea acestui incident. In ceea ce priveste impactul asupra mediului, monitorizarea efectuata a confirmat ca nu s-au înregistrat depăsiri ale valorilor normale de emisie.

Precizam ca activitatea celorlalte instalatii ale Rompetrol Petrochemicals si a companiilor prezente pe platforma Petromidia, inclusiv Rompetrol Rafinare – rafinaria Petromidia, nu a fost afectata, acestea fiind in parametrii normali de functionare. Rompetrol Petrochemicals isi va indeplini in continuare toate obligatiile contractuale fata de clientii sai, livrarile de polietilena de joasa presiune urmand a se realiza din stocurile companiei.

Rompetrol Petrochemicals si-a intrerupt in perioada 27 octombrie – 5 noiembrie activitatea de productie pentru realizarea reviziei tehnice programate. In urma lucrarilor specifice, instalatiile companiei au fost pornite conform fluxului tehnologic (recuperare-purificare hexan, reactie, separare uscare pudra).

In prezent, pe platforma Petromidia isi desfasoara activitatea un numar de opt companii ale Grupului Rompetrol.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii