Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta participa la reuniunea social-democratilor de la Oslo, cu un discurs despre inegalitate axat pe Romania

ro

12 May, 2011 17:10 10611 Marime text

Presedintele PSD, Victor Ponta, se afla astazi la Oslo, unde participa ca invitat special la conferinta Progressive Governance, organizata de Policy Network. Tema centrala a conferintei este Agenda post-criza a stangii, iar lucrarile acesteia vor fi deschise de Jens Stoltenberg¸ primul ministru al Norvegiei. Printre participanti se numara si José Luis Zapatero (premierul Spaniei), George Papandreou (premierul Greciei), Boris Tadić (presedintele Serbiei), Ed Miliband (liderul Partidului Laburist britanic), Poul Nyrup Rasmussen (presedintele PES), presedintii partidelor social-democrate din Olanda, Suedia si Danemarca, ministri si reprezentanti ai sindicatelor din diverse state europene,precum si delegati din SUA, Australia, Brazilia.

Victor Ponta va lua cuvantul pe tema economiei sociale de piata, cu o prezentare despre problema inegalitatii, axata pe situatia din Romania. Ponta va sublinia in discursul sau ca principalul efect negativ pe termen lung al crizei economice este accentuarea inegalitatii, in special in societati in care statul si economia erau deja fragile, iar clasa politica nu a stiut sa protejeze populatia - precum Romania.

In cadrul aceleiasi dezbateri vor sustine prezentari Gordon Bajnai (fostul premier al Ungariei), Roger Liddle (membru al Camerei Lorzilor din Marea Britanie), precum si profesori si experti europeni in economie.

Policy Network este un think-tank prestigios al stangii europene, condus de Peter Mandelson si Roger Liddle, consultantii care au conturat filosofia politica a Partidului Laburist britanic in perioada in care acesta se afla la guvernare si era condus de Tony Blair.

Policy Network urmareste dezvoltarea si promovarea unei agende progresiste moderne, fundamentata pe ideile si experientele reformistilor social-democrati. Principalele sale cercetari si evenimente din ultimii ani s-au axat pe explorarea modelului social european.

Biroul de Presă al PSD

12.05.2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii