Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL trebuie să ceară neîntârziat demisia fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botiș, din partid și din Parlament

ro

27 Apr, 2011 15:04 861 Marime text

Partidul Social Democrat solicită PDL să ceară demisia lui Nelu Ioan Botiş din partid și din Parlament, ca urmare a scandalului de corupție în care acesta este implicat. ANI a confirmat acuzațiile aduse de presă fostului ministru al Muncii, sesizând procurorii DNA. Mai mult, ultimele informații publice arată că familia fostului ministru a beneficiat de avantaje financiare directe, ca urmare a închirierii unui imobil proprietate personală, către Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa.

Implicarea unui ministru într-un scandal de corupție care vizează fonduri europene poate avea efecte devastatoare asupra relației României cu partenerii europeni.

Una din marile priorităţi ale Guvernului ar trebui să fie convingerea partenerilor europeni că alocările din fonduri europene, în viitoare execuţie bugetară a UE, nu trebuie să fie scăzute, în cazul României.

Date fiind însă implicarea unor miniştri în astfel de fapte, precum şi blocarea sau aprobarea unor proiecte cu fonduri europene pe considerente exclusiv politice, credibilitatea autorităţilor de la Bucureşti este inexistentă. Dacă României îi vor fi reduse alocările din fonduri europene, în viitoarea execuţie bugetară a UE, românii trebuie să ştie că vinovatul principal este această guvernare coruptă.

PDL a fost extrem de vocal în cazul Adrian Severin, caz în care PSD a acționat rapid, luând decizii politice ferme, pentru că așa a considerat că este corect. PSD solicită PDL o atitudine similară în cazul lui Nelu Ioan Botiș, ca un gest de disociere față de un caz care poate face foarte mult rău României. Liderii PDL au tăcut complice până acum în cazul fostului ministru al Muncii, deși datele acestuia sunt foarte clare.

 

Biroul de Presă al PSD

27 aprilie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii