Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forumul Ecologist - O platforma de dialog intre PSD si ONG-urile din domeniul Mediului

ro

14 Apr, 2011 15:58 1055 Marime text

Reprezentanții PSD au organizat, miercuri, 13.04.2011, o nouă întrunire a Forumului Ecologist - o platformă de dialog între Partidul Social Democrat și principalele ONG-uri de Mediu, prilej cu care s-au discutat cele mai importante teme de pe agenda de protectie a mediului, atât românească, dar și europeană. La discuții au participat și reprezentanti ai Departamentului de Mediu al PSD.

Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, membră a Comisiei de Mediu din Parlamentul European, a prezentat o analiză a dezbaterilor actuale privind protecția mediului din cadrul întâlnirilor avute la Parlamentul European: dosarul clonării animalelor pentru producerea alimentelor (pentru care eurodeputata este raportor din umbră al Grupului Socialist), directiva "plantelor medicinale" și problema transpunerii acesteia în legislația românească, precum si decizia Comisiei de Mediu din PE care lasă la latitudinea statelor membre să decidă interzicerea cultivării organismelor modificate genetic.

Eurodeputata Daciana Sârbu a abordat, de asemenea, problema noii politici agricole comune, axându-se pe dimensiunea legată de protecția mediului, precum și pe necesitatea sprijinirii tinerilor fermieri (măsură introdusă și în raportul realizat de către europarlamentarul PSD, în Comisia pentru Agricultura a PE).

Deputata Carmen Moldovan, membră în Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic, din Camera Deputaților și coordonatoarea Forumului Ecologist, a prezentat continutul și intențiile mai multor propuneri legislative, printre care Legea picnicului, Legea voluntariatului, dar și măsurile privind disciplina în construcții.

Reprezentanții celor 15 organizații nonguvernamentale de mediu, care au participat la discuții, au solicitat sprijinul PSD pentru realizarea unei proceduri unitare, la nivelul întregii țări, în autorizarea instalațiilor pentru producerea energiei regenerabile, precum și elaborarea unei strategii pentru dezvoltarea transportului feroviar.

Forumul Ecologist a fost creat în 2010, ca un parteneriat pe termen lung în domeniul legislației și acțiunii de protejare a mediului, având drept obiectiv colaborarea pe teme de mediu a PSD, cu sectorul ONG.

La prima întrunire, din decembrie 2010, la care a participat și președintele PSD Victor Ponta, s-a convenit asupra instituționalizării dialogului, PSD urmând să acorde sprijin parlamentar unor propuneri venite din partea ONG-uri în domenii precum: ariile protejate, energie sau schimbările climatice.

Biroul de Presa al PSD

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii