Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii din Medgidia, sfatuiti sa nu consume droguri si alcool - 04.03.2009

ro

04 Mar, 2009 22:55 1018 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

     Tinerii din Medgidia, sfătuiţi să nu consume droguri şi alcool
   
       Miercuri, 4 martie, de la ora 11.00, tinerii din cele patru licee din Medgidia au participat la o conferinţă antidrog la Casa de Cultură a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu’’.  Conferinţa Teritorială ,,Tinerii şi propriile lor valori’’ a fost organizată de Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), în parteneriat cu Primăria Medgidia şi face parte din programul naţional de prevenire şi combatere a violenţei, traficului şi consumului de droguri – sub patronajul EURAD (Europe Against Drugs). Conferinţa a avut ca scop conştientizarea participanţilor asupra riscurilor consumului de droguri precum şi efectuarea sondajului ,,Tinerii şi propriile lor valori’’, prin completarea unui chestionar de către cei prezenţi.
         Au participat reprezentanţi ai ANCCSR, CIADO, EURAD, reprezentanţi ai autorităţii locale, ai poliţiei comunitare şi poliţiei municipiului, membrii din comitetul părinţilor şi membri ai consiliului tinerilor din Medgidia. Toţi cei prezenţi pe scenă i-au sfătuit pe tineri să nu cadă pradă drogurilor, să-şi înfrâneze curiozitatea şi să se gândească la faptul că, prin consumul de droguri sau de alcool în cantităţi mari nu fac decât să îşi compromită viitorul şi viaţa.
Şi viceprimarul Sorin Ţuţuianu a ţinut să le dea un sfat prietenesc liceenilor: ,,Pot să vă spun că pe un singur lucru sunt invidios: pe tinereţea voastră. Bucuraţi-vă de ea şi încercaţi să vă croiţi un drum în viaţă, fără droguri şi alcool. Aveţi lângă voi familia, şcoala, autoritatea locală, această structură antidrog care există şi în Medgidia, gândiţi-vă la ce vă doriţi de la viaţă şi nu cădeţi în patima consumului de alcool şi droguri’’, le-a spus viceprimarul tinerilor.
       Şeful Reprezentanţei Permanente EURAD la Consiliul Europei Gigel Lazăr le-a spus liceenilor că este important să îşi cunoască drepturile dar şi obligaţiile, şi să discute cât mai mult cu părinţii, care întotdeauna le dau sfaturi sau chiar îi mustră pentru binele lor. Tot acesta a concluzionat spunând că tinerii nu sunt singuri şi au cu cine discuta, iar din 1 mai vor avea un radio naţional care se va auzi în toate Casele de Cultură din ţară, urmând ca de la 1 septembrie să funcţioneze şi o televiziune cu şi pentru tineri. 

4 martie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii