Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Shanghaiul văzut din Medgidia

ro

29 Mar, 2013 14:20 764 Marime text

29 martie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Shanghaiul văzut din Medgidia

Universitatea „Andrei Şaguna” organizează, în colaborare cu Primăria Municipiului Medgidia, vernisajul expoziției de artă fotografică “Culture and Citizens in Shanghai”, luni, 01 aprilie 2013, orele 14:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” din Medgidia.
Manifestarea va fi onorată de prezenţa Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen și a altor diplomați şi se adresează publicului din Medgidia. Evenimentul va constitui un subiect ofertant pentru elevii medgidieni prin care aceştia au ocazia să elaboreze eseuri interesante despre o cultură misterioasă, dar totodată fascinantă pentru Occident. Efortul elevilor va fi răsplătit prin acordarea de premii oferite de Consulatul General al Chinei, Primăria Municipiului Medgidia (şi Universitatea „Andrei Şaguna”).
Expoziția este un dar primit de Universitatea „Andrei Şaguna” din partea Bibliotecii din Shanghai, fiind vernisată la Constanța cu ocazia Zilei Naţionale a Chinei și a Anului Noul Chinezesc și a fost admirată de sute de studenți și alte persoane dornice să afle lucruri interesate despre cultura și civilizația din China.
Declarată Fereastră deschisă a Shanghai-ului în România, Universitatea „Andrei Şaguna” îşi onorează acest titlu prin organizarea a numeroase manifestări științifice și culturale dedicate Chinei, iar acest eveniment se înscrie pe linia acțiunilor dedicate schimburilor interculturale româno-chineze și a legăturilor dintre municipiile înfrățite: Medgidia - Zhumadian și Constanța - Shanghai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii