Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a încheiat vernisajul celei de-a X-a ediţii a Taberei Internatţională de Pictură "Lucian Grigorescu"

ro

27 Aug, 2013 18:38 1039 Marime text
Vernisajul celei de-a X-a ediţii a Taberei Internaţională de Pictură "Lucian Grigorescu" a avut loc ieri în Foaierul Casei de Cultură "Lucian Grigorescu".
  Manifestarea a fost găzduită de edilul municipiului Marian Iordache şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu. Invitaţi speciali la acestă festivitate au fost persoane şi personalităţi precum: Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Fusun Aramaz, criticul de artă Alice Dinculescu, o bună prietenă a Medgidiei, Marian Vasiliev, reprezentantul Parlamentului şi nu în ultimul rând persoana care l-a redescoperit pe Lucian Grigorescu, după anul 1889, Tiberiu Rusu, director al Casei de Cultura a Sindicatelor „ Lucian Grigorescu" din Medgidia.
  La acestă festivitate au participat şi directori ai instituţiilor de învăţământ, consilieri locali , dar şi muza unuia dintre tablourile expoziţiei, o tânără pictoriţă din municipiu, care peste ani de zile va fi invitata taberei de pictură din localitate.
  Invitaţii au avut ocazia să admire tablouri semnate de pictori cu portofolii însemnate.
  Primarul şi viceprimarul, i-au poftit pe oaspeţi să admire tablourile, le-au mulţumit atât artiştilor, cât şi tuturor celor care şi-au adus contribuţia la organizarea şi buna desfăşurare a taberei ,, Suntem astăzi într-un moment foarte emoţionant pentru că este încheierea unei frumoase tabere de creaţie la Medgidia.Ultima săptămână a fost plină de evenimente, iar acestă manifestare a atins apogeul prin această expoziţie, care după părerea mea este una dintre cele mai valoroase pe care le-am văzut şi cu siguranţă este cea mai bună expoziţie realizată după zece ani de tabără, asta înseamnă că atât organizatorii cât şi artiştii s-au întrecut pe ei.
Şi în acest an colectia s-a îmbogaţit cu cel puţin 50 de pânze semnate de artişti valorosi care prin semnarea actului de donaţie a lucrărilor, au participat la creşterea galeriei de artă a patrimoniului municipalităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii