Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul multianual de întreţinere şi modernizare a infrastructurii rutiere – aprobat în şedinţă de consiliu

ro

27 Jan, 2012 17:21 1025 Marime text

      Planul multianual de întreţinere şi modernizare a infrastructurii  rutiere – aprobat în şedinţă de consiliu  

  Joi, 26 ianuarie, la Primăria Medgidia a avut loc şedinţa ordinară de Consiliu a lunii ianuarie. Pe ordinea de zi au fost înscrise 6 proiecte de hotărâre, din care un singur proiect nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi admis. Este vorba despre proiectul privind ,,Aprobarea vânzării prin negociere directă a imobilului-teren situat în Medgidia, str. Poporului, lângă Bl. 31, proprietate privată a municipiului Medgidia, în suprafaţă de 195 mp, ocupat de construcţie”.
La punctul 1, consilierii locali au votat aprobarea planului multianual de întreţinere şi modernizare a infrastructurii rutiere din municipiul Medgidia, plan ce reprezintă o listă de obiective de investiţii pe care administraţia doreşte să le realizeze în perioada 2012-2017. Planul cuprinde două secţiuni – întreţinere şi modernizare străzi.  Modernizarea include finalizarea tuturor branşamentelor de utilităţi (apă, gaze, canalizare) atât individuale cât şi înfiinţarea lor acolo unde nu există în municipiul Medgidia astfel – sistem de apă, canalizare şi gaze în zona de est şi nord-est şi sistem de canalizare pe străzile Ciocârliei, Tăbăcăriei (partea dreaptă) şi Scarlat Vârnav (prima jumătate pe partea stângă între Kemal Agi Amet şi Mărgăritarului. De asemenea, conform S.F. ,,Reabilitare sistem rutier străzi în Municipiul Medgidia” – faza 1 aprobat în C.L.M. prin H.C.L. 136 din 22 decembrie 2011 s-a întocmit şi graficul anual al străzilor/porţiunilor de străzi ce vor fi reabilitate începând din acest an şi până în 2017.
Un alt proiect votat de consilieri a fost proiectul de hotărâre de aprobare a încheierii unui parteneriat între municipiul Medgidia şi SC K Consulting, Management and Coordination S.R.L. Bucureşti, societate ce doreşte să realizeze o întreprindere socială în Valea Dacilor în care va funcţiona un atelier de împletituri, în cadrul proiectului ,,Romano Cher – Casa Romilor” cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, într-un spaţiu situat în localitatea Valea Dacilor. ,,Romano Cher – Casa Romilor” este un proiect de integrare socială şi economică ce îşi propune să readucă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii meseriaşul tradiţional de etnie romă.
Prin aprobarea proiectului de hotărâre de preluare în folosinţă gratuită a municipiului Medgidia a lucrării ,,Vestitor” realizată în cadrul Taberei de sculptură ,,Brâncuşiana” Târgu Jiu, 2011, Medgidia se va îmbogăţi cu o operă de artă, ce va fi expusă, alături de alte sculpturi din municipiu în Parcul 1 Mai.      
          Alte proiecte admise în şedinţa ordinară a lunii ianuarie au fost – completarea domeniului privat al municipiului Medgidia, conform anexei şi aprobarea repartizării unei unităţi locative din municipiul Medgidia, aflată în administrarea D.G.D.P.P. Medgidia.

27 ianuarie 2012
Comp. Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia                                              

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii