Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laborator IT la Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord

ro

10 Mar, 2015 14:08 1166 Marime text
Asociaţia Ateliere fără Frontiere şi Primăria Municipiului Medgidia au încheiat o convenţie de parteneriat pentru implementarea proiectului ”IT LAB” la Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord.
Scopul convenţiei este punerea în practică a proiectului ”IT LAB” propus de Biblioteca Municipală Medgidia Filiala Nord, selecţionat în cadrul programului ASSOCLIC care are ca obiectiv identificarea şi echiparea proiectelor structurilor ce folosesc materialul informatic ca mijloc de educare şi formare în România. Prin valorizarea celor mai bune proiecte, apelul ASSOCLIC are drept misiune şi multiplicarea bunelor practici şi promovarea acestora în cadrul reţelei formate din laureaţi şi parteneri. În cadrul acestui apel, biblioteca a primit prin donaţie 4 pack-uri informatice complete.
Proiectul ”IT LAB” se adresează copiilor, tinerilor, adulţilor şi seniorilor din medii sociale defavorizate din Medgidia, cu scopul de a identifica potenţialul fiecăruia şi de a-l valorifica prin formarea de abilităţi în utilizarea computerului, cu ajutorul voluntarilor, care să permită ulterior integrarea socială şi profesională a beneficiarilor.
Pe parcursul anului 2015 vor fi organizate în bibliotecă mai multe programe de formare:
• Alfabetizare digitală pentru seniori
• Bazele IT pentru pitici
• Ateliere DigiTales
• Ateliere Social-Media (Yahoo Mail, Skype, Facebook)
Obiectivele proiectului: organizarea de programe de formare în perioada ianuarie – decembrie 2015: iniţiere pentru copii; DigiTales pentru tineri; social-media pentru adulţi;  alfabetizare digitală, digiTales şi social-media pentru seniori.
Proiectul are un puternic impact pozitiv asupra mentalităţii persoanei, de încurajare a acumulării de cunoştinţe, deprinderi si atitudini pe tot parcursul vieţii.
Competenţele dovedite în domeniul IT asigură mobilitatea persoanei, care găseşte mai uşor un loc de muncă. Grupul ţintă dezvoltă abilităţi de utilizare a calculatorului, de accesare şi utilizare a internetului, de editare de documente, cât şi competenţe de înţelegere a diverselor echipamente folosite.
Cei ce doresc să se înscrie la cursuri o pot face la sediul Bibliotecii Municipale Medgidia Filiala Nord din bulevardul Independenţei, nr. 5, pe adresa de e-mail: bibliotecanord@yahoo.com sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/BIBLIOTECANORD .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii