Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatie bulgara, in vizita de lucru la Medgidia - 24.02.2009

ro

24 Feb, 2009 15:44 901 Marime text

  PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Delegaţie bulgară, în vizită de lucru la Medgidia
   
         Luni, 23 februarie, la Primăria Medgidia a avut loc o conferinţă în cadrul căreia au fost prezentate stadiile a trei proiecte cu finanţare europeană.
La conferinţă a fost prezentă şi o delegaţie bulgară, aflată în Medgidia pentru două zile, reprezentanţi ai Agenţiei de protecţie a mediului Constanţa, precum şi primari din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (Peştera, Tortoman, Mircea Vodă, Cuza Vodă). Membrii delegaţiei bulgare sunt reprezentanţi ai Asociaţiei pentru dezvoltarea cooperarii transfrontaliere “Dunărea   Dobrogeană” din Silistra, parteneri în cadrul proiectelor. Printre oaspeţii bulgaria au fost şi primarul şi viceprimarul Silistrei.
        Membrii biroului Proiecte Europene au început conferinţa cu prezentarea proiectul Refacerea habitatului natural în zonele locuibile din teritoriile de dezvoltare Medgidia – Silistra, program ce are ca obiectiv specific elaborarea de studii şi cercetări pentru  a sprijini şi promova dezvoltarea zonelor de graniţă Medgidia şi Silistra în concordanţă cu principiile dezvoltării durabile din ariile locuibile prin introducerea instrumentelor, practicilor de management şi a acţiunilor conjugate pentru protecţia sustenabilă a mediului şi utilizarea resurselor locale prin soluţii de reciclare a rezidurilor urbane şi rurale. Proiectul are o durată de 14 luni şi o valoare de 135.872 euro, din care 120,872 provin de la Comisia Europeana. Printre rezultatele aşteptate în urma realizării acestui proiect se numără:
-Informaţii concrete despre cantitatea, calitatea şi varietatea deşeurilor.                                                                                                                                               -  6 studii de fezabilitate pentru implementarea sistemului de colectare selectivă în localităţile Castelu, Cuza Vodă, Tortoman, Siliştea, Mircea Vodă, Peştera; 
- studii de fezabilitate pentru 4 staţii de compostare a deşeurilor rurale şi urbane de natură organică (pentru comunele membre ADZM).                                                                                                              -  studiu de fezabilitate  pentru punerea în funcţie la Medgidia a instalaţiilor de depozitare, sortare, reciclare şi transformare a deşeurilor rurale şi urbane.
        Cel de-al doilea proiect prezentat şi dezbătut a fost Construcţie infrastructură rutieră pentru dezvoltarea afacerilor transfrontaliere Medgidia – Silistra ,,Calea Transfrontalieră”, în valoare de 576.245 euro, care se desfăşoară în perioada 02 octombrie 2008 – 02 noiembrie 2009. Strada Transfrontalieră (Panseluţei), a cărei amenajare face obiectul prezentului proiect, este amplasată în zona de sud a municipiului Medgidia între Aleea Hidrofor şi strada Lalelelor şi are ca principale beneficii pentru locuitorii din zonă:

1. Îmbogăţirea reţelei locale de drumuri prin realizarea drumului în lungime de 1.12 km.
2. Reţea de rigole, în paralel cu drumul, care vor asigura colectarea şi deversarea apelor pluviale în canale de desecare.
3. Realizarea marcajelor rutiere în conformitate cu conexiunile apărute şi în colaborare cu Poliţia Rutieră.
4. Realizarea reţelei de transport a gazelor naturale pe sub şosea
5. Realizarea reţelelor de apă potabilă şi reziduală pe sub şosea


6. Iluminat rutier al drumului spre Parcului Industrial
7. Realizarea spaţiilor verzi pe zona de rambleu a drumului.
8. Realizarea parcajelor auto

Cel de-al treilea proiect, în cadul căruia sunt parteneri şi bulgarii din cadrul asociaţiei, se numeşte “Afaceri fără frontiere.Centrul zonal de afaceri şi cooperare internaţională România-Bulgaria”, cod Perseus RO RO2005/ 017.535.01.01.21.  Proiectul are drept obiectiv specific dezvoltarea zonei Medgidia-Silistra, prin înlesnirea relaţiilor de afaceri existente între graniţe stabilind noi legături între IMM-uri, încurajând experienţele personale şi îmbogăţind instrumentele de marketing regional. Proiectul are ca rezultate estimate cooperări transfrontaliere stabile şi reţea de afaceri cu minim 40 de firme din Medgidia şi Silistra, website în limbile română, bulgară şi engleză, bază de date şi surse de informaţie.
● Echipa de 10 experţi în domeniul implementării standardelor de calitate UE în producţie şi cooperare economică internaţională.
● Studii şi proiecte realizate pentru punerea în funcţie a structurilor de susţinere a mediului de afaceri.
● Vizibilitatea programului PHARE CBC prin aplicarea unui plan coerent de public-relation
       Termenul de finalizare al proiectului este 5 mai 2009, iar valoarea lui este de 100,249 euro. 
       
24 februarie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

Persoane de contact:
Daniela Ivanciu   0788.386497
Daniel Gheorghe 0788.381217

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii