Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatia cadrelor didactice din Corlu – Turcia a vizitat municipiul Medgidia - 01.02.2009

ro

01 Feb, 2009 16:55 963 Marime text

     PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
     905600,  Str .Decebal, nr.35,   
     tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
     e-mail:
primaria_medgidia@yahoo.com
     www.emedgidia.ro

Delegaţia cadrelor didactice din Corlu – Turcia a vizitat municipiul Medgidia
Vineri, 30 ianuarie 2009, domnul Marian Iordache – Primarul Municipiulu Medgidia şi domnul viceprimar Sorin Ţuţuianu au avut o întâlnire cu o delegaţie din localitatea Corlu – Turcia. Evenimentul a avut loc la sediul filialei din Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi reprezintă o continuare a dialogului educativ şi cultural care a debutat în luna octombrie 2008, la iniţiativa comisiei de învăţământ a filialei.
La întâlnire, din partea română, au mai participat domnul deputat Aledin Amet, domnul Amet Varol – preşedintele UDTTMR, domnul Murad Erol – preşedintele filialei Medgidia a UDTTMR, domnul Samir Menan – consilier local din partea UDTTMR, şi alţi membri din conducerea filialei.
Delegaţia din Corlu a fost formată din 10 persoane: inspectorul general şcolar pentru raionul Corlu – Turcia, directori de liceu, părinţi şi reprezentanţi din partea Primăriei din Corlu (mai precis, secretarul personal al primarului şi purtătorul de cuvânt). Oaspeţii din Turcia s-au declarat încântaţi de colaborarea pe care o au cu cadrele didactice din Medgidia şi din Constanţa şi au ţinut să menţioneze că îşi doresc ca relaţiile dintre unităţile de învăţământ din Turcia şi România să se dezvolte în continuare, prin încheierea unor parteneriate educaţionale. Ei au menţionat că în oraşul Corlu şi în raionul care se află în jurul acestuia, locuiesc peste 300.000 de persoane, dintre care 42.000 sunt elevi şi copii care frecventează cursurile a 125 de unităţi de învăţământ.
„Sunt plăcut impresionat că o delegaţie este alcătuită atât din profesori cât şi din reprezentanţii comitetului cetăţenesc de părinţi. Acest lucru arată modul în care este privită educaţia în Turcia şi reprezintă un exemplu pe care îl vom urma şi noi atunci când vom mai trimite peste hotare delegaţii în domeniul educaţiei pentru încheierea unor noi parteneriate între unităţile de învăţământ din Medgidia şi cele din străinătate. Faptul că în aceste zile, pe lângă delegaţia dumneavoastră, se mai află în Medgidia şi o delegaţie de profesori din localitatea Gemlik, dovedeşte că Turcia a hotărât că ambasadorii cei mai buni ai săi sunt profesorii şi părinţii, deoarece educaţia reprezintă unul dintre pilonii de bază ai societăţii”, le-a spus domnul primar Marian Iordache oaspeţilor din Corlu.
Delegaţia turcă a sosit miercuri, 28 ianuarie, în judeţul Constanţa, iar înaintea vizitei de la Medgidia a avut o întrevedere şi cu cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa.

1 februarie 2009

Compartimentul Comunicare al Primăriei Municipiului Medgidia

 Persoane de contact:
Daniela Ivanciu   0788.386497
Daniel Gheorghe 0788.381217

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii