Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - 20.03.2009

ro

20 Mar, 2009 20:08 980 Marime text

Comunicat de presă

Primăria Municipiului Medgidia anunţă finalizarea elaborării documentului strategic Plan Integrat de Dezvoltare urbană, document ce constituie instrumentul de accesare a Fondurilor Structurale pe Programul Operaţional Regional, 2007 – 2013, Axa 1.

Axa 1 a Regio - Programul Operaţional Regional „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane” finanţează , pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbană, proiectele care vizează:
· reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publică urbană, transport şi mobilitatea populaţiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), naţional şi local, din mediul urban);
· dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri;
· reabilitarea infrastructurii sociale.
Ghidul solicitantului poate fi consultat pe www.inforegio.ro.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Medgidia este postat pe site-ul Primăriei Municipiului Medgidia, www.emedgidia.ro, spre consultare publica.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Medgidia, care se constituie un cadru conceptual şi funcţional pentru pregătirea şi susţinerea de proiecte individuale în vederea realizării integrării central-periferice şi cea a categoriilor mai slabe de populaţie în viaţa economico-socială urbană, are urmatorul obiectiv:
„Crearea conditiilor de accesibilitate interna si externa in municipiu si diminuarea disparitatilor de dezvoltare intre zonele municipiului in contextul dezvoltarii durabile a industriei materialelor de constructii in Municipiul Medgidia.”, care se doreste a fi atins prin promovarea urmatoarelor proiecte: individuale:
1. „Reabilitare, modernizare strazi, parcari, spatii verzi, parcuri, pod si statii de transport in comun in Municipiul Medgidia.”

2. „Cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Medgidia, prin achizitionarea de echipamente specifice si amenajarea unui centru de supraveghere.”

Mai multe informaţii în acest sens se pot găsi la Biroul de Integrare Europeană din cadrul Primariei Municipiului Medgidia, Strada Decebal nr. 35. 
Persoana contact: Valeria Nichituş: Tel: +40(241)820.800, int.138; Mobil: 0788.381.218, Fax: +40(241)820800, +40(241)810619.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii