Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”

ro

26 Mar, 2013 10:50 1130 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”


Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale derulează campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”.
Campania presupune derularea unui circuit național de informare a beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR), precum și a potențialilor beneficiari, privind derularea fondurilor europene acordate prin PNDR.
Campania se va realiza sub formă de caravană informativă, în cadrul căreia, 15 rulote expoziționale vor parcurge un traseu național în toate județele țării. Aceste caravane vor efectua săptămânal deplasări în peste 3.200 de comune, timp de 10 luni, astfel încât să poată oferi informații și distribuii materiale informative și promoționale către cel puțin 160.000 de beneficiari PNDR (atât ai proiectelor de investiții încheiate cu APDRP, cât și ai plăților directe acordate prin APIA) și către publicul larg.
Cu sprijinul Primariei Medgidia se va organiza în data de 27.03.2013 unul din evenimentele campaniei. Caravana va staționa 5 ore, în intervalul 09.00 – 13.00 și va fi amplasată în Piața Centrală vis-a-vis de Parcul 1 Mai.
Obiectivul principal al campaniei este creșterea indicelui de absorbție efectivă și corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR, în sensul creșterii gradului de acuratețe și corectitudine a întocmirii cererilor de plată, precum și a cererilor de finanțare.
Campania se derulează ca urmare a atribuirii prin licitaţie publică deschisă (publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP – www.elicitatie.ro) a proiectului „Organizarea de sesiuni de diseminare a informaţiilor şi dezbateri publice” finanțat prin Măsura de Asistență Tehnică a PNDR. Proiectul a fost atribuit, prin selectarea ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, către Asociaţia formată din LDK ENGINEERS AND PLANNERS, E-FACTOR și IQ FACTOR SOLUTIONS.
Campania este implementată de prestatorul menționat mai sus, sub coordonarea și cu implicarea directă a APDRP. Acțiunile de informare vor fi desfășurate în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Totodată, personalul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) și al Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură (APIA) va fi implicat, alături de promoterii desemnați prin proiect, în prezentarea informațiilor specifice, informarea beneficiarilor în funcție de situațiile specifice cu care se confruntă în executarea proiectelor și întocmirea cererilor de plată, precum și alte informații de interes pentru beneficiari și potențialii beneficiari ai PNDR. Concret, prin acțiunile de informare din cadrul acestei caravane se vor disemina informații privind:
  • realizarea și respectarea graficului de eșalonare a plăților;
  • aspecte ale întocmirii și respectării declarației de cheltuieli;
  • derularea procesului de achiziție a bunurilor, serviciilor și lucrărilor;
  • respectarea obligațiilor contractuale și evitarea neregulilor sau a fraudelor, cu evidențierea clară a posibilelor consecințe și penalități;
  • etapele accesării Măsurilor din Axa II;
  • drepturile şi obligaţiile ce revin beneficiarilor Axei II.


Pentru a susţine, la nivel comunicaţional, această campanie a fost creată pagina de internet www.caravanapndr.ro, unde se regăsesc traseul şi datele privind prezenţa caravanelor PNDR în ţară.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE


Programul Naţional de Dezvoltare Rurală este un program de dezvoltare a spaţiului rural românesc ce se adresează nevoilor mediului rural și vizează reducerea cât mai rapidă a diferențelor majore de dezvoltare socio-economică a României faţă de celelalte state membre ale Uniunii Europene.


Pentru atingerea obiectivelor și pentru susținerea diseminării informațiilor în mod eficient, APDRP derulează Campania de informare „PNDR VINE ÎN SATUL TĂU”. Această Campanie are următoarele componente:


  1. Componenta 1 presupune derularea unei comunicări directe cu publicul ţintă, astfel:
    1. în funcţie de specificul agricol şi economic al zonei, se vor desfăşura în mediul rural şi urban 3.280 de acţiuni de informare directă, sub forma de circuit informativ – caravană care va organiza întâlniri cu beneficiari și potențiali beneficiari ai Axei I, II și III a PNDR – la aceste acțiuni vor participa și invitați din partea instituțiilor implicate în derularea PNDR, lideri de opinie locali și mass-media;
    2. se vor realiza 15 rulote expoziționale care vor parcurge traseul caravanei și care vor servi ca spațiu de informare, atât în interior, cât și în exterior prin atașarea de rulotă a unui cort expozițional;
    3. la nivelul fiecărei regiuni vor activa cate 10 promotori, care vor disemina informații specifice FEADR, atât pentru Axele I și III, cât și pentru Axa II promotorii vor distribui și materiale informative;
    4. caravana va efectua săptămânal deplasări în circuit, timp de 10 luni, în fiecare regiune, astfel încât să se poată oferi informații și distribui materiale informative și promoționale în toate cele 3.280 de localități;
  1. Componenta 2 urmăreşte analiza activității de informare a publicului la nivelul structurilor APDRP pentru stabilirea nivelului de performanță și acuratețe a procesului informativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii