Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de ani care s-au scurs de la Revolutia Romana din 1989

ro

22 Dec, 2009 22:30 1361 Marime text

PRIMARIA MUNICIPIULUI MEDGIDIA
905600,  Str .Decebal, nr.35,   
 tel 0241/ 820800 , fax 0241/810619
e-mail: primaria_medgidia@yahoo.com
                         www.emedgidia.ro

Marţi, 22 decembrie a.c., în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Medgidia primarul şi viceprimarul municipiului împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Revoluţionarilor din Decembrie 89 şi ai Asociaţiei Luptătorilor Revoluţionari din Decembrie 89 – Tomis 22 Constanţa – filiala Medgidia au aniversat cei 20 de ani care s-au scurs de la Revoluţia Română din 1989.
Întâlnirea a reprezentat un moment de bilanţ şi o ocazie specială de rememorare a evenimentelor petrecute în decembrie, în urmă cu două decenii.
„În decembrie 1989, cu toţii am trăit istoria şi am fost martorii, direcţi ori indirecţi, ai efuziunii de masă şi a manifestărilor populare de la Timişoara, Bucureşti, Sibiu şi întreaga ţară” a declarat Marian Iordache, primarul Medgidiei. „În decembrie 1989, toţi aceia care au manifestat în stradă şi poate au pierit au făcut-o pentru că au crezut sincer în şansa poporului român şi în nevoia de eliberare de sub tirania ceauşistă. România a avut parte de o tranziţie grea spre o democraţie adevărată; şi, încă suportă rigorile acestui proces, de altfel, îndelungat şi anevoios. Cu toate acestea, am convingerea că poporul român îşi va depăşi condiţia şi îşi va găsi locul meritat în rândul statelor europene’’.  
Preşedintele Asociaţiei Luptătorilor Revoluţionari din Decembrie 89 – Tomis 22 Constanţa – filiala Medgidia Gheorghe Dogaru a apreciat că, ,,dacă revoluţiile din Europa Centrală şi de Est au fost amplu mediatizate de presa internaţională, revoluţia din România a fost privită ca un eveniment cu atât mai special cu cât românii erau caracterizaţi ca fiind un popor paşnic, apatic, resemnat. Tot ce am avut de demonstrat, am demonstrat! La fel ca şi în restul ţării, locuitorii din Medgidia au ieşit în stradă, dar au reacţionat paşnic, a concluzionat Gheorghe Dogaru.    
La final, primarul municipiului a conferit diplome de recunoştinţă reprezentanţilor celor două asociaţii.

22 decembrie 2009

Compartimentul Relaţii Publice şi Presă
Primăria Municipiului Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii