Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:38 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou an şcolar, un nou imbold pentru ca educaţia să devină prioritatea tuturor!

ro

18 Sep, 2013 16:11 601 Marime text
Cu ocazia deschiderii unui nou an școlar deputatul liberal Mihai Lupu a adus în discuție o serie de probleme cu care se confruntă învățământul românesc și care ar trebui să devină priorități atât pentru politicieni, cât și pentru întreaga societate civilă. Educaţia reprezintă un bun individual, de importanţă majoră pentru viitorul oricărui român, dar, în acelaşi timp, ea devine şi un bun naţional, o investiţie sigură a tuturor în generaţiile viitoare, pentru a putea concura oricând pe orice piaţă a muncii în privinţa competitivităţii naţionale.“În calitate de parlamentar, aş vrea să rog autorităţile centrale să vină cu toată aplecarea în sprijinul autorităţilor locale, care din lipsa resurselor financiare - sunt foarte bine cunoscute problemele financiare acute cu care se confruntă cele mai multe autorităţi locale - nu au reuşit nici de această dată până la începutul anului şcolar să repare şi să doteze toate unităţile şcolare cu toate cele necesare, pentru a putea obţine, în primul rând, autorizaţiile sanitare de funcţionare, dar şi pentru a-i putea primi pe elevii şi profesorii din localităţile pe care le conduc în cele mai decente şi moderne condiţii.
Cred că în ultimii ani sistemul de învăţământ românesc a avut foarte mult de suferit de pe urma bâlbâielilor politice, transpuse în elucubraţii legislative, iar acest lucru trebuie să înceteze! Toate acestea au avut repercusiuni nefaste asupra rezultatelor generaţiilor din ultimii ani atât la bacalaureat, cât şi la admiterea în licee. Cu precădere aici trebuie luate decizii ferme, corecte şi, mai ales, coerente pe termen lung, pentru ca rezultatele preponderent negative, fraudele şi scandalurile să nu mai afecteze şi alte generaţii!
Ca liberal, cred că este foarte oportun ca începând de la sfârşitul acestui an şcolar, să se revină la admiterea în liceu prin examene naţionale! De asemenea, cred că bacalaureatul nu trebuie să mai aibă subiecte de olimpiadă în cadrul examenelor, deoarece acesta reprezintă doar un examen de testare a unor cunoştinţe generale, acumulate pe parcursul unui ciclu liceal şi nu un test de performanţă de nivel olimpic!
Fie că suntem politicieni, autorităţi locale sau centrale, ori parte a societăţii civile etc., fiecare dintre noi putem contribui pentru a schimba în bine lucrurile și pentru a putea obţine astfel şi un impact rapid asupra creşterii performanţei sistemului românesc de învăţământ”.
 
            
 
  18.09.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii