Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:47 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Filiala Constanța a Tineretului Național Liberal „Suntem români, citim românește”

ro

19 May, 2015 15:18 685 Marime text
Filiala Constanța a Tineretului Național Liberal a demarat luni,  18 mai a.c., o amplă campanie de colectare de cărți în cadrul proiectului național derulat de Tineretul Național Liberal „Suntem români, citim românește”.
Campania promovată de TNL are drept scop trezirea interesului tinerilor din diaspora pentru limba și cultura română, prin punerea la dispoziție, în mod gratuit, de cărți în limba maternă pentru a nu se pierde contactul cu limba, tradițiile și moștenirea națională. Proiectul este unul ambițios, tinerii liberali dorind să strângă până la sfârșitul campaniei 250.000 de titluri în limba română, care vor pleca apoi în întreaga lume pentru comunitățile românești din diaspora.
La nivel local, Filiala TNL Constanța și-a propus ca, până la data de 9 august, când se va încheia perioada de colectare, să strângă 9.000 de volume, care vor fi distribuite celor 10 biblioteci din diaspora, acestea urmând a fi amenajate la sfârșitul lunii august, cu ocazia Zilei Limbii Române. „Cultura românească trebuie promovată corespunzător peste tot în lume, oriunde sunt comunități de români. Deja sunt universități importante în Occident unde se predă limba română. În aceste condiții, este obligația noastră să ne îngrijim ca și românii din afara granițelor să citească, să crească și, prin cultură și deschidere, să ducă o viață inteligentă. Acest lucru este o prioritate pentru noi. Cu această ocazie, invităm să ni se alăture în acest proiect atât societatea civilă, cât și ONG-urile din Constanța” a declarat vicepreședintele Tineretului Național Liberal, Bogdan Bola.
Constănțenii care doresc să doneze cărți sunt așteptați zilnic la sediul Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, situat pe strada Vasile Pârvan nr.3, între orele 10.00-14.00 și 16.00-18.00.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii